Jurnalistul Dan Diaconescu a scapat în prima fază de controlul judiciar. Deocamdată însă, decizia magistraților poate fi atacată de procurori pentru că nu e definitivă.
Dan Diaconescu a răsuflat ușurat. Deși decizia poate fi atacată de procurori, are toate șansele să scape definitiv de controlul judiciar. „În baza art. 207 alin. (2) C.proc.pen, rap. la art. 207 alin. (5) C.proc.pen. şi art. 242 alin. (1) C.proc.pen., revocă măsura preventivă a controlului judiciar, dispusă prin nr. 235 din data de 13.04.2023 pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr. 9546/212/2023, faţă de inculpatul DCD, (…).
Măsura privind pe inculpat se comunică instituţiilor prev. la art. 215 alin. (5) din C.proc.pen. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat și pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.08.2023”, se arată pe portalul Judecătoriei Constanța.
Care sunt infracțiunile pentru care a fost trimis în judecată
Dan Diaconescu a fost trimis în judecată pe data de 2 august de procurori pentru comiterea infracțiunilor de act sexual cu un minor și folosirea prostituției infantile în formă continuată. Avocatul jurnalistului, Alexandru Murărescu susține însă că acesta nu e vinovat, iar „lucrurile sunt sensibile”, pentru că au apărut multe informații în presă, deși dosarul nu este public.
„Am fost extrem de surprins că foarte multe amănunte au apărut în media”
„Dumnealui susține că nu s-a culcat cu ele și susține vehement acest lucru. A existat un filmuleț, nu știu dacă compromițător, dar a existat un filmuleț în scop de șantaj, dar despre filmuleț nu pot da mai multe amănunte. Este o cauză care instrumentează presupuse fapte de natură penală săvârșite împotriva unor minori.
Știm foarte bine că și ședințele sunt nepublice, și dosarul este nepublic și de aceea am fost extrem de surprins că foarte multe amănunte au apărut în media”, a susținut încă de la început apărătorul lui Dan Diaconescu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook