Simona Ionescu / Redactor Șef

Dan Negru îl face praf pe Adrian Sârbu și îl ridică în slăvi pe Valeriu Lazarov

Dan Negru îl face praf pe Adrian Sârbu și îl ridică în slăvi pe Valeriu Lazarov
Cel care i-a schimbat viața după ce l-a învățat să facă show de televiziune, adică marele Valeriu Lazarov, este pentru Dan Negru „singurul român care a contat în televiziunea mondială”. El critică toată priceperea cu care Adrian Sârbu s-a aruncat în impunerea unei noi televiziuni de știri, Aleph TV, difuzată mai mult pe internet.

Într-o lungă postare pe rețeaua de socializare, Dan Negru a făcut o analiză amănunțită a primei luni de emisie.

Negru a recunoscut că Adrian Sârbu a fost inamicul său principal timp de 20 de ani, în epoca Pro TV. „Ma așteptăm ca lansarea să conțină cel puțin o exlusivitate mondială și nu știri clasice pe care le vezi peste tot ! Vremea știrilor echilibrate pe care le vrea Sârbu a trecut. Nu le mai găsești niciunde in lume”, a scris acesta.

Dan Negru a scris pe pagina sa de Facebook despre Aleph TV că acest nou post ”poate fi un început sau un sfârșit pentru Adrian Sârbu”.

„ Capetele unor tineri care citesc știri bătrânicioase”

„M-am uitat la noua televziune a lu’ Sârbu. Sârbu a fost inamicul meu principal 20 de ani și cel mai greu mi-a fost să lupt nu cu Sârbu din Pro ci cu Sârbu din Antenă pentru că toți voiau să-l copieze, nu să-l înfrunte.

Cu o căruță de dolari bine folosiți, Sârbu a schimbat lumea televiziunii de la noi. Mi-a povestit Dan Spataru cum la Mamaia, când Aurelian Andreescu a luat aplauze lungi pentru interpretarea hitului “Copacul”, replica lui Spataru a fost “cu așa voce puteam și eu”.Cu așa bani , Pro-ul lui Sarbu a putut.

Ma așteptăm ca lansarea să conțină cel puțin o exclusivitate mondială și nu știri clasice pe care le vezi peste tot ! Vremea știrilor echilibrate pe care le vrea Sârbu a trecut. Nu le mai găsești niciunde în lume.

Publicul smart știe să aleagă și apoi să voteze pentru că votul rămâne miza știrilor oriunde in lume. M-am uitat câteva ore la noua televizune a lu’ Sârbu și n-am înțeles prim-planurile căpățânilor moderatorilor, prim-planuri exagerate și obositoare. ( acu’ mi s-a confirmat că e adevărat ce spune manualul , că prim-planurile sunt obositoare )

Capetele unor tineri care citesc știri bătrânicioase. Moderatori cu păreri dar fără notorietate. Apoi, conceptul de “social television” despre care Sârbu zice ca e nou, e vechi , toate tv au demult content adaptat pentru toate ecranele.

Publicul smart știe asta ! Facebook a devenit o chestie îmbătrânită darămite televziunea. Siglă ponosită, bumpere , croma, mult YouTube moca… Dar ăsta o fi doar începutul. Sau sfârșitul ?

Singurul român care a contat in televziunea mondială n-a fost Sârbu. A fost domnul Valeriu Lazarov care a construit televziunea modernă italiana, pe aia spaniolă..

„Lazarov a fost singurul care nu voia să fie Sârbu”

Valeriu Lazarov

Cu producțiile lui, Antena avea sloganul “lider in divertismentul de televziune” și TVR era in top 3. Când l-am întrebat pe dnul Lazarov de ce nu mai funcționează anumite formate tv, mi-a răspuns : “pentru că viața e frumoasă fiindcă are un început și un sfârșit “.

O lecție frumoasă pentru noi, cei care nu ne împăcăm cu asta !  Și lecția pe care Lazarov i-o dă lui Sărbu de dincolo de viață:

” VIAȚA E FRUMOASĂ PENTRU CĂ ARE UN ÎNCEPUT ȘI UN SFÂRȘIT…””.

Acesta este mesajul lui Dan Negru, cel mai performant realizator de televiziune din ultimii 30 de ani. Dar, ca să fim corecți, el nu a organizat și nu a crescut niciodată o televiziune cum a făcut-o Sârbu. De aceea l-a și pus ca opozant al lui Sârbu pe Valeriu Lazarov.

 

 

Fetele lui Sylvester Stallone, în Mexic, amintindu-și de bunica

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre