Simona Ionescu / Redactor Șef

Dana Marijuana, specialistă în Pastila „Super Mario” cu potențial letal pentru adolescenți

Dana Marijuana, specialistă în Pastila „Super Mario” cu potențial letal pentru adolescenți
Pastila „Super Mario” este un tip de ecstasy produs de traficanții olandezi, special conceput pentru a atrage copiii, datorită asocierii cu personajul popular din jocurile video Nintendo.

Aceasta este extrem de periculoasă, deoarece conține o concentrație ridicată de MDMA, substanță activă din ecstasy. Autoritățile belgiene au semnalat prezența acestei pastile încă din 2022 , după ce au descoperit comprimate care conțineau aproximativ 300 mg de MDMA, cantitatea fiind, atrage atenția Cătălin Țone, „de patru ori mai mare decât cantitatea de MDMA conținută în pastilele de ecstasy, vândute în mod uzual”. O astfel de doză poate avea efecte letale, mai ales asupra minorilor​

Droguri găsite de polițiști la Dana Marijuana
Droguri găsite de polițiști la Dana Marijuana

Pe numele său real, Dana Elena Coteanu, a fost oprită în trafic in localitatea 2 Mai, cu trei zile în urmă, iar la control s-au descoperit droguri în mașina sa.
În cele din urmă, anchetatorii au ajuns și la containerul în care cântăreața locuia pe plajă, unde au fost găsite droguri de tot felul.

Cod special: „Doamna Dana”

Dana Marijuana a creat o adevărată rețea de trafic de droguri în Vama Veche, unde locuia într-un container pe plajă. Aceasta vindea drogurile direct din container, utilizând un cod special „Doamna Dana” pentru a interacționa cu clienții, evitând astfel interceptările telefonice. În urma operațiunilor desfășurate de autorități, au fost capturate 100 de comprimate de ecstasy, alături de alte droguri periculoase precum amfetamina și ketamine.

Dana Marijuana
Dana Marijuana în vremea când mai urca pe o scenă de concert

Dana Marijuana evita să folosească telefonul pentru a nu fi interceptată și își desfășura activitatea de distribuție direct din containerul amplasat strategic într-o zonă deschisă din Vama Veche, pentru a reduce riscul de a fi prinsă în flagrant. Ea monitoriza zona chiar de pe containerul în care locuia, unde și-ar fi instalat mai multe scaune pentru a avea o vedere de ansamblu asupra activității. Când părăsea locuința, aceasta era securizată cu lacăte pentru a împiedica accesul neautorizat.

Cătălin Țone semnalează riscul letal al pastilei „Super Mario” în rețeaua Danei Marijuana

Rețeaua condusă de cântăreață distribuia șase tipuri de droguri, inclusiv comprimate ecstasy în trei culori, cu logo-ul „Super Mario”, ketamină (un anestezic utilizat și pentru cai), amfetamină și marijuana, conform informațiilor oferite de expertul antidrog Cătălin Țone.
Expertul antidrog Cătălin Țone a subliniat că rețeaua ei era bine organizată și țintea în mod special tinerii, vânzând pastile „Super Mario” în culorile albastru deschis, roz și portocaliu.
„Traficanții de droguri olandezi produc pastila de ecstasy „Super Mario” special pentru copii, deoarece se folosește de notorietatea personajului principal din jocul video Nintendo. Această pastilă are un potențial letal, fiind foarte concentrată”, avertizează expertul antidrog.
Au fost implicate și alte două persoane în același caz, iar procurorii au cerut arest preventiv pentru toate trei. Înainte de a fi plasată în arest preventiv din cauza sevrajului, Dana Marijuana ar fi ajuns la Psihiatrie.

Prinsă drogată la volan. Trei arestați

„La datele de 22 și 23.08.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc. În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de risc și mare risc.

Bani găsiți la percheziții

Măsurile au fost luate după ce inculpații au fost depistați de către un echipaj de poliție rutieră în timp ce se deplasau cu un autoturism pe raza stațiunii 2 Mai, iar la controlul efectuat a fost găsită și ridicată cantitatea de aproximativ 100 de grame canabis (drog de risc).
Ulterior, au fost puse în aplicare mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate 100 comprimate ecstasy (drog de mare risc), cantități de amfetamină (drog de mare risc), ketamină (drog de risc), 21 de comprimate ce urmează a fi analizate, precum și alte mijloace de probă”, se menționează într-un comunicat al DIICOT.
Autoritățile continuă să investigheze cazul, iar implicarea Danei Marijuana în această rețea ridică mari îngrijorări cu privire la impactul asupra tinerilor și copiilor, în special în zonele turistice unde astfel de droguri pot fi ușor accesibile.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre