Simona Ionescu / Redactor Șef

Dana Roba, filmul întreg al atacului. Ultimele ei cuvinte l-au făcut pe soț să sune la 112

Dana Roba, filmul întreg al atacului. Ultimele ei cuvinte l-au făcut pe soț să sune la 112
Daniel Balaciu, bărbatul din Timișoara care și-a atacat soția și a mutilat-o, în urmă cu o lună, a aflat, azi, că va mai petrece în arestul poliției Timiș următoarele 30 de zile. Între timp, salvată de o minune divină, Dana Roba, soția sa, s-a întremat și povestește oroarea prin care a trecut, de față cu fetițele sale.

Abia la câteva zile după externare, frumoasa make-up artistă a aflat că fiicele ei, minore, au asistat la bătaia cruntă pe care i-a aplicat-o tatăl lor, folosind un ciocan. Bărbatul, fost jandarm și arbitru de liga a cincea, care de câțiva ani de chinuia, fără succes, să devină antreprenor, s-a răzbunat astfel pentru faptul că soția sa a  decis să divorțeze de el.

A lovit-o violent cu ciocanul în cap și peste mâini, din dorința de a o mutila și de a o pune în imposibilitatea de a mai lucra. Dana Roba e un make-up artist foarte bine cotat în Timișoara. Machiajele ei făceau minune, transformând în zâne toate femeile care îi treceau pragul salonului. Ea însăși era de o frumusețe aparte, după cum poate vedea oricine îi vizitează rețelele sociale.

„A intrat peste mine în dormitor și m-a lovit de 8 ori cu ciocanul”

Invitată la Acces Direct, Dana Roba a povestit cum fiicele ei, minore, au asistat la bătaia cumplită de care a avut parte. Bărbatul ei și tatăl fetițelor a continuat să o lovească cu ciocanul în fața lor. „Fetițele erau în casă, la un metru de mine. M-a atacat la 5 – 6 dimineața, a intrat peste mine în dormitor și m-a lovit de 8 ori cu ciocanul. Fetițele s-au trezit și au început să plângă și să strige: Vreau la mama! Ce i-ai făcut lui mama?

Fiicele Danei Roba au asistat la bătaia cu ciocanul aplicată de tatăl lor mamei

Apoi el a plecat din încăpere și îmi amintesc ca a revenit și m-a întrebat: Vrei sa-ti chem salvarea? Iar eu i-am spus: Da, cheamă salvarea te rog, că mă doare, mai bine faci 15 ani (de pușcărie) decât 25 de ani, dacă mor”, a povestit Dana Roba.

Daniel Balaciu a sunat la 112. Când au ajuns medicii, le-a spus o poveste, a încercat să se disculpe. „Toata lumea care intra la mine în cameră, poliție, medici, plângeau. Aș dori ca domnul sau doamna judecătoare care va avea cazul nostru să judece empatic cu mine. Medicii nu mi-au dat nicio șansă la viată. (…) El a spus la Ambulanță că ne-am bătut! Ce să te bați după 8 ciocane în cap…”, a mai relatat Dana Roba.

Dana povestește că își întreținea financiar soțul

Dana Roba Balaciu si Daniel Balaciu, soțul care a mutilat-o cu un ciocan

Aceasta a mai povestit și cum îl întreținea pe soțul ei, de ani de zile, fapt relatat de altfel de Rețete și vedete. Toți apropiații familiei știau că afacerea cu terenul de fotbal nu îi mergea și că soția sa, care avea o afacere de succes, ținea casa.  „Îi dădeam soțului cate 100 de euro în fiecare zi. În săptămâna de dinainte i-am dat vreo 1500 de euro. Își lua blugi, pantofi… Aveam 3000 lei în portofel și 20.000 de euro la patul unde dormeam. Mi i-a luat pe toți”, a mai povestit femeia.

Cumnatul sare în apărarea fratelui: femeia a fost de vină

Într-o încercare de a-i găsi circumstanțe atenuante rudei sale, Marius, fratele soțului agresor a povestit că Dana Roba ar fi fost cea care a declanșat scandalul în urma căreia era să moară, mutilată cu ciocanul mânuit de soțul ei. „Am văzut că mergeau foarte des la biserică. Fratele meu a fost mereu de fier. Știe toată Timișoara cât de mult s-a ocupat de copii. Cât zece mame, a povestit cumnatul Danei Roba. Fratele meu avea febră, avea varicela. A  zis că ea l-a înjurat și apoi l-a zgâriat pe gât. Ea a început scandalul”.

Primele imagini care au circulat, imediat după atac, imagini care nu pot fi publicate și care nu ar fi trebuit să apară în spațiul public, dar care s-au viralizat, o arată pe Dana Roba, imediat după atac, într-o baltă de sânge într-un pat al fetițelor. De altfel aceasta a spus de la început că atacul a survenit în timp ce dormea.

După atac, soacra a vrut să-i ia fetițele

În noaptea atacului, fetițele  Danei Roba au ajuns în casa socrilor. La bunicii paterni au stat până la externarea mamei. Când au apărut discuțiile cu privire la ele. „Nu iei niciun copil de la mine draga mea”, i-a apus soacra când Dana a vrut sa ia copilele de la ei. „Mi-a spus soacra: Tu nu ești în stare să ai grija de copii. Sunt copilele mele. Și eu i-am zis: Nu, copilul tău e ăla de la închisoare”, a mai relatat aceasta.

În perioada următoare Dana Roba are de gând să facă tot ce îi stă în putință pentru a reveni la viața ei de odinioară. Din cauza operațiilor a trebuit să își tundă părul lung și bogat. Acum ar mai avea nevoie de două operații la cap, pentru reconstrucția oaselor care i-au fost distruse. O altă operație e necesară la nivelul mâinilor: soțul i-a spart fiecare deget cu ciocanul. „Domnul doctor mi-a spus că nu mă poate opera până nu trec efectele de la anestezia de 9 ore de la cap. Trebuie sa fiu operata la ambele mâini din nou”, a mai dezvăluit Dana Roba.

În așteptarea operațiilor, Dana se luptă în instanță, pentru divorț

Dana Roba și Daniel Balaciu urmau să divorțeze  la notar, înainte de tragedie. Femeia achitase deja toate taxele. Acum, având în vedere că bărbatul e arestat, va trebui să meargă în instanță pentru a obține separarea de el.

„Am un avocat foarte bun în Timișoara și am înaintat deja actele de divorț. Cu siguranță orice judecător va înțelege situația și mă va divorța. Doresc ca judecătorul respectiv să se gândească dacă aș fi fata lui și dacă ar păți ce am pățit eu, care ar fi cauza și motivele pentru care ar ajuta-o să divorțeze. Vreau să ajungă la închisoare, astfel merită să plătească. A vrut să mă omoare.

Nu cred că îl va băga cineva în seama dacă el nu va dori să divorțăm. Doresc ca divorțul să-mi fie acordat de la primul termen. Înainte cu două zile trebuia să divorțez pe cale amiabilă și voiam să rămân pe numele lui. Acum, după ce această traumă, nici vorbă. Va fi cel mai greu din lume ca eu să fiu pe numele Roba, iar copiii pe numele lui”, a declarat Dana Roba, potrivit cancan.ro.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre