Dani Oțil, înglodat în datorii. A dat chix și îl paște falimentul

Cifrele au ieșit la iveală: pe Dani Oțil îl paște falimentul, vedeta fiind înglodată în datorii după ce a eșuat într-una din afaceri. Este vorba despre cafeneaua de fițe pe care a deschis-o în Parcul Herăstrău și care s-a dovedit a fi departe de așteptări. Nu doar că nu a adus profit, dar l-a și îngropat pe Dani Oțil în datorii majore.
Prezentatorul TV Dani Oțil, cunoscut pentru succesul său în televiziune, se confruntă cu probleme serioase ca antreprenor. Cafeneaua pe care a deschis-o într-o zonă exclusivistă din Parcul Herăstrău, aproape de Restaurantul Pescăruș, nu a reușit să își atingă obiectivele, transformându-se într-o afacere păguboasă.
Deși inițiativa părea promițătoare – mai ales având în vedere experiența anterioară a lui Oțil în domeniul gastronomic, el deținând cu succes un restaurant foarte bine cotat în Capitală – realitatea, în cazul cafenelei, a fost cu totul alta. Spațiul ales pentru noul local a fost construit pe fundația unei clădiri vechi, cândva folosită ca toaletă publică, fapt care a generat nemulțumirea activiștilor de mediu, în special pentru că zona este protejată.
Chiar dacă a depășit momentul și a beneficiat de promovare intensă și de prezența unor nume sonore din showbiz, cafeneaua lui Dani Oțil nu a reușit să genereze profit. Ba dimpotrivă, a acumulat datorii.
Potrivit datelor financiare disponibile, menționate de Cancan.ro, firma Impresso Lounge SRL, care administrează locația, a înregistrat pierderi considerabile în 2024. Mai precis, este vorba despre venituri de doar 193.000 de lei și datorii de peste 1,6 milioane de lei, inclusiv către ANAF. Luna trecută, în conturile cafenelei nu erau nici măcar 25.000 de lei – o sumă oricum mult prea mică pentru a acoperi datoriile.
Afacerea lui Dani Oțil din Parcul Herăstrău a intrat în insolvență în luna aprilie a anului 2024. Firma, în care Dani Oțil este acționar cu aproximativ 20,8%, a solicitat această procedură după ce datoriile au urcat la aproximativ 1,59 milioane de lei, iar capitalurile proprii au devenit negative (-308.800 lei). Prin declanșarea procedurii de insolvență se încearcă redresarea sau vânzarea activelor – de la piese de mobilier la echipamente profesionale.
Luna trecută a fost programată o întâlnire cu creditorii pentru a stabili următorii pași și a desemna o firmă de evaluare a activelor, însă neparticiparea acestora a blocat procedura.
Cu alte cuvinte, chiar dacă falimentul nu a fost declarat oficial, afacerea se află într-o situație gravă, din cauza datoriilor masive.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook