Simona Ionescu / Redactor Șef

Dănuț Lupu a vrut să se sinucidă când a ajuns a doua oară la închisoare. Acum a început să plângă

Dănuț Lupu a vrut să se sinucidă când a ajuns a doua oară la închisoare. Acum a început să plângă
Situație complicată pentru Dănuț Lupu. Fostul fotbalist a fost condamnat la închisoare și urmează să stea în spatele gratiilor șapte luni și zece zile. Când a povestit, început să plângă. Din nefericire, palmaresul infracțional al acestui talentat fotbalist este bogat, iar judecătorii n-au putut să-l ignore.

La auzul veștii că urmează să meargă la închisoare, Dănuț Lupu a punctat faptul că nu își face probleme pentru el, ci pentru familie.

După ce a primit sentința, Dănuț Lupu ar fi trebuit să se prezinte la penitenciarul Rahova în termen de șase ore. Din nefericire însă, el este plecat din țară cu familia, motiv pentru care a fost dat în urmărire națională. A anunțat Poliția că va reveni în România la sfârșitul săptămânii.

„Împotriva celui în cauză, Judecătoria Cornetu a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr.134 din 02.10.2023, fiind condamnat la o pedeapsă de 7 luni și 10 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, scrie pe site-ul polițiaromana.ro.

Dănuț spera într-o amendă penală

Dănuț Lupu a dat o primă declarație în direct la podcastul lui Horia Ivanovici, atunci când a izbucnit în lacrimi în timpul discuției cu moderatorul.

„Sunt cam singurul din generația mea care am rămas însurat cu prima soție. Și, din nefericire pentru ea, pe 5 octombrie e ziua ei de naștere. De aia am și ales să mă întorc sâmbătă sau duminică. (…)

Câteodată, și oamenii mari mai plâng!”, a mărturisit fostul fotbalist. Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare după ce a fost prins conducând fără permis, deși a formulat un apel, în care a solicitat să primească o amendă penală. „Am greșit și am recunoscut, dar am făcut acest lucru pentru că m-am dus la spital, nu în altă parte.

Dacă ei au considerat că viața unui om nu e atât de importantă… Sunt plecat din țară să fac și analizele… am avut două situații în care am fost aproape de a deceda și am zis să am puțin mai mare grijă de mine”, a mărturisit acesta.

Dănuț Lupu a mai făcut închisoare în Scoția și Grecia

Nu ar fi pentru prima când Dănuț Lupu ajunge în spatele gratiilor. În octombrie 1988, sportivul a fost prezent cu echipa Dinamo antrenată de Mircea Lucescu, la Dundee pentru meciul cu Dundee United din Cupa Cupelor. Atunci, Dănuț Lupu a fost arestat pentru că a furat dintr-un magazin. A vuit presa engleză, dar cea din România a fost mai tăcută, fiindcă ziarele de sport erau controlate de omenii Partidului Comunist.

A avut noroc pentru că a fost eliberat după de antrenorul a vorbit cu procurorul. Doi ani mai târziu, în 1990, când bătea vântul libertății, a ajuns la echipa Panathinaikos Atena, unde patron era magnatul Yiorgos Vardinogiannis. Și în Grecia a comis o faptă de pomină, fiind arestat din nou pentru furt și acuzat că făcea parte dintr-o bandă de hoți care se ocupau de mașini. A stat în spatele gratiilor două luni și jumătate.

Dănuț Lupu va ajunge în spatele gratiilor. Sursă foto: politiaromana

„Am vrut să mă otrăvesc”

În acea perioadă neagră din Grecia, arestat pentru a doua oară, Dănuț Lupu a cedat nervos și a luat un pumn de pastile.

„Am luat un pumn de pastile, am încercat să mă otrăvesc! Nu e legendă. Am vrut să mă otrăvesc și am stat o săptămână intubat în spital. Am stat o săptămână intubat”, a recunoscut și povestit fotbalistul sportivul, cu ceva timp în urmă.

În anul 2005, sportivul a fost din nou prins pe aeroportul din București încălcând legea.

Avea ascunși în bagaj, printre haine și ciorapi, aproape 80.000 de euro, bani ce nu au fost declarați. După mai multe declarații, a plecat către casă, dar banii, despre care le-a spus vameșilor că îi are „de la un asociat din Italia”, au fost confiscați.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre