Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce a fost înmormântată Delia Budeanu la Mănăstirea Ghighiu

De ce a fost înmormântată Delia Budeanu la Mănăstirea Ghighiu
Una dintre cele mai căutate lăcașuri sfinte din România, Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova, este locul unde a fost înmormântată cea mai frumoasă crainică a televiziunii române, Delia Budeanu.

Delia Budeanu a fost înmormântată la Mănăstirea Ghighiu, locul de închinăciune al multor vedete din România. Aici și-au găsit liniștea persoane cu nume sonore, rezolvarea la probleme, iar după rugăciunile la icoana Maicii Domnului Sirianca, au fost binecuvântate cu prunci frumoși și sănătoși. 

Marcel Ciolacu s-a numit printre cei care au condus-o pe Delia Budeanu pe ultimul drum

Reper în televiziunea din România, Delia Budeanu a fost condusă pe ultimul drum de familie, prieteni și personalități din România, printre care și premierul Marcel Ciolacu.

„Doamna Delia Budeanu a fost un reper de profesionalism și eleganță în televiziune. Dar dincolo de micile ecrane, doamna Delia Budeanu s-a remarcat ca un veritabil ambasador al culturii, dar și un susținător fervent al cauzelor sociale și umanitare. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Ciolacu.

Cu ce s-a îmbrăcat Dana Budeanu la înmormântarea fostei soacre

Dana Budeanu a condus-o pe fosta sa soacră pe ultimul drum cu un buchet de crini roșii

Din familie au fost prezenți copiii Deliei, fiul și fiica din prima căsătorie, împreună cu copiii lor.

Printre cei care au venit să-și ia adio de la Delia Budeanu, una dintre marile vedete ale României s-a numărat și fosta ei noră, Dana Budeanu. Designerul a ales să poarte pentru acest eveniment trist o rochie neagră, din dantelă plină și o haină de blană.

Dana Budeanu i-a dus bunicii fetițelor sale și un buchet din cale roșii. Se spune că persoanele care aleg astfel de flori vor să transmită un mesaj plin de durere, demonstrând totodată și cât de mult a contat persoana plecată într-o altă lume pentru ei.

Icoana Maicii Domnului Sirianca datează din secolul al XVI-lea

Mănăstirea Ghighiu și icoana Maicii Domnului

Delia Budeanu s-a numărat printre vedetele care au primit răspuns la rugăciuni la icoana Maicii Domnului Sirianca, comoara Mănăstirii Ghighiu, cu un trecut de peste două veacuri. Icoana datează din secolul al XVI-lea și continuă să facă minuni cu orice credincios care ajunge în fața ei și se roagă cu sufletul curat și lacrimi de pocăință.  

„Am venit să ajut lumea”

Obștea de monahi, dar și foarte mulți credincioși au vorbit de-a lungul timpului de ajutorul primit de la Maica Domnului Sirianca. Pe unii i-a vindecat de boli grele, pe alții i-a izbăvit de accidente și primejdii, iar femeilor care nu puteau face copii le-a dat prunci sănătoși.Delia Budeanu, diagnosticată cu cancer cu mulți ani în urmă, și-a găsit alinarea la această mănăstire.

Tot Precurata de la Ghighiu le-a dat locuri de muncă celor care nu aveau și i-a scos pe mulți din datorii. Și minunile Maicii nu se vor opri, pentru că așa cum este consemnat în arhivele bisericești, „am venit să ajut lumea”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri