Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce s-a sinucis soția fostului președinte PNL. Drama politicianului i-a lăsat pe mulți convinși că ar fi un blestem

De ce s-a sinucis soția fostului președinte PNL. Drama politicianului i-a lăsat pe mulți convinși că ar fi un blestem
Retras din viața politică după perioade în care a deținut funcții importante, Crin Antonescu are azi 65 de ani și, de două decenii, trăiește o adevărată dramă. Aceasta are legătură cu mama sa și cu prima sa soție care i-a născut o fetiță.

Puțină lume știe că în familia lui Crin Antonescu s-a repetat un tipar. Drama politicianului i-a lăsat pe mulți convinși că ar fi un blestem. El a fost nevoit să își crească singur fiica, după ce soția i s-a sinucis într-o dimineață. Fiica lor avea aceeași vârstă la care el însuși a rămas fără mamă, în copilărie, fiind crescut doar de tată.

Crin Antonescu (65 de ani) a deținut funcția de președinte al Partidului Național Liberal între 2009 și 2014. În 2009, a candidat pentru președinția României, clasându-se pe locul trei. Bătălia s-a dat atunci între Traian Băsescu și Mircea Geoană. Ulterior, Antonescu a jucat un rol important în formarea coaliției PSD-PNL (USL), care a funcționat până în 2014.

În vara anului 2012, pentru o lună și jumătate, Antonescu a ocupat și funcția de președinte interimar al României, în timpul suspendării lui Traian Băsescu. În decembrie același an, sub conducerea lui Antonescu, ca și co-președinte al USL, alianța a obținut aproape 60% din voturile la alegerile parlamentare.

Crin Antonescu a fost un copil crescut doar de tată

Crin Antonescu s-a născut la Tulcea și a fost crescut, de la vârsta de trei ani, doar de tatăl său. Asta s-a întâmplat după divorțul părinților, mama sa alegând să plece și să lase în urmă viața de familie. Toată această dramă, care l-a înstrăinat de cea care i-a dat viață, i-a marcat existența. Dar l-a și făcut un tată bun în momentul în care a rămas, el însuși cu un copil mic, părinte singur. Fiica lui avea tot trei ani când s-a repetat tiparul.

Crin Antoinescu și-a crescut singur fiica, după ce mama ei s-a sinucis când micuța avea numai trei ani

Prima soție a lui Crin Antonescu, Aurelia Antonescu, a decedat în 2004. Ea a ales să se sinucidă din cauza unei boli incurabile. În acel moment, cei doi aveau o fiică, Irina, născută pe 1 martie 2001. Fetița avea doar trei ani când și-a pierdut mama, aceeași vârstă pe care o avea și tatăl ei când mama sa a părăsit familia, alegând să își vadă de viață fără grija unui copil.

Drama politicianului i-a lăsat pe mulți convinși că ar fi un blestem

Crin și Aurelia Antonescu s-au cunoscut în timp ce erau studenți și s-au căsătorit în 1983. Ea era medic psiholog la Spitalul Bagdasar-Arseni din București. În 1996, s-a născut primul lor copil, însă acesta a murit două luni mai târziu, în urma unor complicații. Abia după alți cinci ani, Aurelia și Crin Antonescu au devenit părinți din nou. Fiica lor, Irina, s-a născut în primăvara anului 2001. Bucuria venirii pe lume a fetiței a fost umbrită însă de problemele mamei.

La scurt timp după naștere, aceasta a aflat că suferă de cancer ovarian. Au urmat ani de tratament și de luptă crâncenă cu boala. Epuizată de dureri, de efectele secundare ale tratamentelor și de gândul că oricum nu se va mai vindeca, Aurelia Antonescu a decis să își curme viața. Ea s-a aruncat pe fereastră, de la etaj, în dimineața unei zile din iulie 2004, în timp ce familia dormea în casă. Politicianul a traversat o adevărată tragedie, care a impresionat nu numai pe cei apropiați, ci o mare parte a societății. Din acel moment, mulți ani, Crin Antonescu a fost tată singur pentru fiica sa.

Adina Vălean, a doua soție a lui Crin Antonescu

Abia în 2009, Crin Antonescu a anunțat că era într-o relație cu Adina Vălean, care îi era și atunci colegă de partid. Cei doi s-au căsătorit pe 25 septembrie în același an.

Liberala Adrina Vălean este soția lui Crin Antonescu deja de 15 ani (Instagram)

În urmă cu peste opt ani, Crin Antonescu a ales să se retragă definitiv din politică, deși nu atinsese vârsta de pensionare. El nu a mai candidat pentru nicio funcție publică și nici nu a revenit la activitatea de profesor.

În timp ce a doua sa soție, Adina Vălean, a continuat să ocupe funcții importante în Parlamentul European, Crin Antonescu susține că interesul său pentru politică a scăzut considerabil. „Urmăresc politica doar pe jumătate, dar nu mi se mai pare deloc captivantă”, a declarat fostul lider PNL.

La acest moment fierbinte de campanie electorală, Crin Antonescu a avut totuși niște intervenții critice chiar și la adresa unor membri PNL și a lui Klaus Iohannis.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri