Simona Ionescu / Redactor Șef

De data asta e groasă? Un demnitar anunță că Kim Jong-un e în comă

De data asta e groasă? Un demnitar anunță că Kim Jong-un e în comă
Un nou anunț despre unul din liderii de temut ai lumii zguduie planeta. Kim Jong-un ar fi în comă. Tot ce s-a comunicat despre el în ultima perioadă reprezintă falsuri menite să inducă în eroare populația țării și pe ceilalți lideri ai lumii.

După ce moartea liderului nord-coreean a fost anunțată pe parcursul acestui an, știre care s-a dovedit falsă, apar noi informații cu privire la starea precară de sănătate a lui Kim Jong-un, care l-ar împiedica în acest moment să își exercite puterea.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi în comă, iar decizia sa de a delega o parte din puterea sa pentru asistenţii săi este o dovadă, a declarat vineri un fost aghiotant al regretatului preşedinte Kim Dae-jung.

Chang Song-min, care a fost şef al biroului de monitorizare a afacerilor de stat în mandatul fostului preşedinte sud-coreean, susţine că liderul de la Phenian este în comă. Potrivit The Sun, care citează un diplomat sud-coreean, Kim Jong-un este în comă de luni de zile și toate aparițiile sale recente au fost false.

Agenția de spionaj de la Seul are informații

Dictatorul, în vârstă de 36 de ani, a fost foarte rar văzut în public în acest an, zvonurile care au început să circule din aprilie arată că acesta s-ar afla într-o „stare vegetativă” în urma unei operații cardiace. Chang Song-min a insistat că sora lui Kim Jong-un nu este succesorul acestuia, în ciuda faptului că i-a fost delegată o mare parte a puterii.


Bucuria nevinovată. O reteță dulce, dar sănătoasă: Level up oatmeal cookies

Iubirea e iubire. Iată cele mai simpatice cupluri de vedete gay


Vineri, agenţia de spionaj din Seul i-a informat pe parlamentari, într-o şedinţă cu uşile închise, cu privire la un nou sistem de guvernare pe care Kim pare să îl fi creat. În această formă, el împarte autoritatea şi responsabilitatea cu câţiva dintre cei mai de încredere oameni ai săi. Pe de altă parte, potrivit Agenţiei Naţionale de Informaţii, această schimbare nu pare să fie legată de nicio problemă majoră de sănătate.

„Kim este imobilizat”

Într-o postare făcută pe o rețea de socializare, Chang a scris că niciun lider din Coreea de Nord nu va încredinţa vreuna dintre atribuţiile sale unei alte persoane, decât dacă este prea bolnav pentru a guverna. Cealaltă variantă e că a fost înlăturat printr-o lovitură de stat. Diplomatul a reafirmat că Kim Jong-un este imobilizat la pat şi nu mai poate conduce țara. Acesta susține că are informațiile de la o sursă din China.

„Este în comă, dar viaţa lui nu s-a încheiat. Nu s-a format o structură de succesiune completă, astfel încât Kim Yo-jong este scoasă în prim-plan, deoarece vidul nu poate fi menţinut pentru o perioadă îndelungată”, a spus Chang, potrivit sursei citate.

În luna aprilie, speculațiile că Kim murise sau se afla într-o stare vegetativă au fost rapid stinse când dictatorul a apărut la deschiderea unei fabrici de îngrășăminte, la 30 de mile nord de capitala Pyongyang. S-a mai speculat și că  și-a redus aparițiile publice pentru a se proteja de maladia mondială COVID-19.

Cum se prezintă succesoarea

Sora lui Kim se spune că este una dintre cele mai de încredere confidente ale sale. Preluarea puterii de către aceasta nu e văzută cu ochi buni de demnitarii din țara sa. Tânăra de 33 de ani, care a fost educată în Europa, ca și fratele ei, se crede că se află în spatele abordării agresive față de Coreei de Sud. Daily NK a informat că surse secrete din interiorul statului susțin că ea încearcă să-și asigure poziția în cadrul regimului prin preluarea Sudului.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre