Toată lumea așteaptă numărătoarea inversă de la miezul nopții, sperând să lase toate necazurile în 2020. Din păcate pentru unii, Revelionul nu vine cu bucurii, ci dimpotrivă, aduce și mai multe probleme. În acest caz se află și Ştefan Tache, soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, care a primit o veste cumplită chiar în ultima zi din an.
Ştefan Tache primește un„cadou” de Anul Nou de la DNA
Revelionul i-a adus omului de afaceri o surpriză neplăcută, din partea DNA. Ştefan Tache a fost trimis în judecată într-un dosar de delapidare cu contracte de leasing în care prejudiciul se ridică la peste 16 milioane de euro. Alături de soţul cântăreţei Sanda Ladoşi, alți trei directori ai unei societăţi financiare nebancare (IFN) au avut parte de aceeași veste proastă.
Nu este prima dată când Ştefan Tache are probleme cu legea, el fiind ridicat de DIICOT în 2017, împreună cu soția sa. Dosarul deschis la vremea respectivă a fost declinat la DNA în anul 2018.
Alături de omul de afaceri, în dosarul de delapidare au mai fost trimişi în judecată și omul de afaceri Bogdan Florin Dinu şi trei directori ai Fortis Lease România IFN SA: Marinela Căzănaru (director general), Ionuţ Costea (director de risc, director departamentul de credite, director general adjunct) şi Viorel Dănuţ Lupu (director de vânzări), potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.
Ştefan Tache este în atenția autorităților de multă vreme
Ştefan Tache mai apare într-un alt dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ patru milioane de euro, în 2013. Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie 2007 – septembrie 2008, directorul general al unei instituţii financiare nebancare, beneficiind de ajutorul celor doi directori din subordinea sa, ar fi încheiat fără drept un număr de 42 contracte de leasing financiar cu societăţile controlate de cei doi oameni de afaceri (Ştefan Tache şi Bogdan Florin Dinu – n.r.).
Contractele respective ar fi fost încheiate cu încălcarea normelor Băncii Naţionale a României şi a celor interne ale societăţii conduse de cei trei directori. Prin aceste demersuri instituţia financiară nebancară ar fi fost prejudiciată cu suma de 16.313.843 de euro. Instituţia financiară nebancară – BNP Paribas Leasing Solutions IFN SA – care succede în drepturi societatea păgubită – Fortis Lease România IFN SA – s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 17.645.271 euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, informează sursa menţionată.
Fiica Anamariei Prodan a ajuns la spital. De ce a fost operată aceasta
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook