Simona Ionescu / Redactor Șef

Deces subit. Actor celebru din Top Gun și Die Hard, mort. Cauza e necunoscută

Deces subit. Actor celebru din Top Gun și Die Hard, mort. Cauza e necunoscută
Unul dintre actorii celebri ai marelui ecran a murit la numai 66 de ani, cauza morții sale rămânând, încă, necunoscută.

Clarence Gilyard Jr., actor cunoscut pentru rolurile sale din filme celebre precum Top Gun și Die Hard, a murit la 66 de ani. Actorul cu o carieră de peste 30 de ani a devenit cunoscut odată cu rolul hackerului Theo în celebrul film Die Hard. L-a jucat și pe ofițerul Marcus „Sundown” Williams în filmul Top Gun, din 1986.

De asemenea, el l-a interpretat și pe Conrad McMasters – mâna dreaptă a avocatului Ben Matlock – în drama de succes Matlock, filmată și difuzată între 1989 și 1993. Gilyard a apărut, de asemenea, în serialul polițist din anii 1990, Walker Texas Ranger. Cauza morții sale rămâne necunoscută. În ultima perioadă, el lucra ca profesor de teatru la Universitatea din Nevada, Las Vegas.

Clarence Gilyard Jr., deplâns de colegi și fani

Zeci de fani, prietenși și colegi de breaslă i-au adus un omagiu lui Gilyard după ce a apărut vestea morții sale. Chris Reed, starul din Sons of Anarchy, l-a catalogat pe Gilyard drept „o prezență legendară pe ecran”, scrie The Sun. Decanul Colegiului de Arte Frumoase al UNLV, Nancy Uscher, a declarat pentru Las Vegas Review-Journal: „Generozitatea sa de spirit era fără limite – era întotdeauna gata să contribuie la proiecte și spectacole, oricum ar fi fost posibil”.

Între timp, președinta catedrei de film, Heather Addison, a spus: „Profesorul Gilyard a fost un far de lumină și putere pentru toți cei din jurul său. Ori de câte ori îl întrebam cum se simte, el declara cu bucurie că este „Binecuvântat!”. Dar noi suntem cu adevărat cei care am fost binecuvântați să fim colegii și studenții lui timp de atâția ani. Vă iubim și vă vom simți lipsa cu drag, domnule profesor G!”.

Actorul a vrut o carieră militară

Clarence Gilyard Jr. s-a născut la Washington în 1955 și s-a înscris la Academia Forțelor Aeriene ale SUA. A rezistat însă numai un an.  De asemenea, a jucat fotbal în Kansas. Asta, înainte de a ajunge la cursurile Universității de Stat din California. El a mers în Long Beach, unde s-a înscris la un curs de actorie.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre