Românii, ca și alți mulți oameni de pe plantă s-a săturat de stat în case, de purtat mască de protecție, de statul departe de prieteni. Au închiriat vile şi apartamente în marile oraşe pentru a sărbători trecerea dintre ani. Auoritățile spun că nu e bine: ”Dechideți șampania de Anul Nou doar în familie!
Dechideți șampania de Anul Nou doar în familie!
Pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii a fost publicată o postare prin care românii sunt sfătuiţi să petreacă singuri în noaptea de Revelion, din cauza pandemiei de Covid-19.
„O singură noapte cu prietenii poate costa o viață. Poate nu a ta, ci a părinților sau bunicilor” este mesajul Ministerului Sănătății. Da, știm că abia așteptai să mergi la cabană în Poiană”, continuă mesajul Ministerului Sănătății, care îi sfătuiește pe români să deschidă o șampanie „doar pentru tine”.
„Lasă vecinii să-ți bată în țeavă. Ia ultima felie de cozonac. Meriți.”, mai transmite Ministerul Sănătății.
Oferte de Revelion, pe Internet
Trebuie spus că anul acesta de Revelion petrecerile private sunt interzise. Teoretic, pentru că în practică foarte mulţi români au închiriat vile şi apartamente în marile oraşe pentru a sărbători trecerea dintre ani alături de prieteni.
Internetul este plin de astfel de anunţuri, iar cereri se înregistrează și azi. Autorităţile au anunţat că nu pot intra în locuinţe, însă pot da amenzi usturătoare pentru tulburarea liniştii publice.
Petrecerile organizate în apartament, erau fireşti, în 2019, însă în acest an sunt strict interzise. Şi totuşi destui ignoră restricţiile. Peste tot în ţară, se închiriază locuinţe, pentru Revelion. În Piaţa Universităţii din Bucureşti, o garsonieră spaţioasă costa două sute de euro, zilele trecute.
Cea care a postat anunţul precizează că în locuinţa de 40 de metri pătraţi se poate organiza o petrecere fără nici o problemă. Un apartament cu două camere în Piaţa Unirii se închiriază pentru noaptea de Revelion cu 1000 de lei. Se cere discreţie.
Amenzi de la 500, la 10.000 de lei
Autorităţile au declarat că nu vor intra peste oameni, în locuinţe. Cel mult, românii pot fi amendaţi pentru tulburarea liniştii publice, dacă muzica răsună prea tare. Participanţii ar putea fi amendaţi cu sume cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, iar proprietarii acestor vile cu până la 10.000 de lei.
Cum alegem corect vinul potrivit la masă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook