Conform informațiilor furnizate de szovetseg.mlsz.hu, harta Ungariei Mari va putea fi pusă pe bannere sau drapele.
Conform UEFA și FARE au admis că doar culorile hărții Ungariei Mari și ale benzii Árpád nu constituie un comportament rasist. Dar sunt excluse simboluri și inscripții suplimentare, precum și scandările fanilor. „După cum era de așteptat, cele două organizații continuă să lupte împotriva excluderii rasismului și, prin urmare, vor continua să pedepsească drapelele care poartă un astfel de mesaj constituie abatere disciplinară.
Care sunt condițiile
În urma negocierilor, asociația va permite ca drapelele care simbolizează respectul Ungariei istorice și solidaritatea cu suporterii din străinătate, să fie aduse pe stadion, cu următoarele condiții:
- poate reprezenta doar harta Ungariei istorice, nu alte simboluri sau inscripții;
- doar culorile roșu, alb si verde pot fi pe el;
- simbolul trebuie prezentat – in mod obișnuit – datorită conținutului sau controlului de prevenire a incendiilor;
- simbolul din stadion nu poate împiedica suporterii să urmărească meciul netulburați.
În același timp, fanii noștri ar trebui să știe că dacă un mesaj rasist sau politic este plasat pe drapelul autorizat ca mai sus, sau orice mesaj rasist sau politic este atașat drapelului, va avea ca rezultat proceduri disciplinare, iar aceste lucruri dăunează echipei și percepției fotbalului maghiar”, se arată pe site-ul Federației Maghiare de Fotbal.
Ce conține harta Ungariei Mari
Harta Ungariei Mari cuprinde inclusiv o bucată semnificativă din Transilvania, dar și mai multe regiuni din Ucraina, Croația, Serbia, Slovacia sau Slovenia. Cu ceva timp în urmă, prim ministrul Ungariei, Viktor Orban a fost văzut la un meci al echipei naționale de seniori, când flutura un drapel cu harta Ungariei Mari.
„Orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităților actuale și angajamentelor asumate în comun de România și Ungaria”, a explicat atunci MAE.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook