Simona Ionescu / Redactor Șef

Declarație șoc. Secretul succesului lui David Popovici, dezvăluit de un antrenor: Are trei costume de poliuretan pe el!

Declarație șoc. Secretul succesului lui David Popovici, dezvăluit de un antrenor: Are trei costume de poliuretan pe el!
Luka Gabrilo, un renumit antrenor de înot din Elveția care se ocupă de un alt sportiv de renume în natație, Robert Glință, a dezvăluit recent într-un podcast lucruri incredibile despre David Popovici

Luka Gabrilo l-a descris pe David Popovici într-un mod cu totul și cu totul inedit. Iată ce a spus vestitul antrenor.

David Popovici, urmașul delfinilor. „Acest băiat va distruge tot ce știm despre înot. Merge deasupra valului…”

Printre multe subiecte atinse în podcast, antrenorul lui Robert Glință, i-a adresat cuvinte de lauda lui David Popovici, sportivul care a uimit întreaga lume cu talentul său. Antrenorul susține că a fost extrem de atent la fizicul tânărului și l-a asemuit cu un delfin, întrucât “merge pe deasupra valului când înoată”.

„Cred că suntem la începutul unui chestii interesante în înot”

„Am vorbit cu mulți înotători, am fost alături de Ian Thorpe, dar în ziua în care am discutat cu David Popovici, am mers acasă și am vorbit cu mama mea, care este campioană olimpică și încă urmărește sport. I-am zis: Mamă, pregătește-te, acest băiat va distruge tot ce știm despre înot!

Nu vreau să pun prea multă presiune pe el. Dar cred că suntem la începutul unui chestii interesante în înot. (…)

Nu știm nimic despre interacțiunea cu apa, iar acest lucru a fost demonstrat din nou când a apărut un tip de 17 ani numit David Popovici și a dat toate teoriile peste cap. Cu felul său unic de a înota, cu forma corpului său a spulberat tot. Sunt lucruri pe care nu le stăpânim în interacțiunea noastră cu apa. Forma corpului său nu e a unui om, ci a unui delfin, merge deasupra valului când înoată”, a transmis Luka Gabrilo, potrivit SwimSwam.

„Ceea ce fac el și Adrian e ceva unic”

De asemenea, Luka Garilo a vorbit și despre tehnica pe care o folosește David Popovici atunci când intră în bazin. „Atunci când îndoaie mâna, corpul lui se ridică imediat la suprafață. De ce? Pentru că are trei costume de poliuretan pe el. Dar unele naturale, iar acest lucru este incredibil.

E minunat cum reușește să controleze toate acestea, chiar și atunci când merge în afara bazinului are o postura diferită. Sunt fan yoga și pot recunoaște anumite lucruri. Ceea ce fac el și Adrian e ceva unic și am avut șansă să privesc acest lucru de aproape. E inspirațional, a mai spus Garilo, care l-a sfătuit pe sportiv să asculte doar de el, iar acest lucru îl va duce departe.

Sursă foto: instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre