Simona Ionescu / Redactor Șef

Demiteri la Poliția județului Constanța, după tragedia de la 2 Mai. Șeful cel mare a scăpat, rămâne la comandă

Demiteri la Poliția județului Constanța, după tragedia de la 2 Mai. Șeful cel mare a scăpat, rămâne la comandă
Chestorul Eduard Ionescu, șeful Direcției de Informare și Relații cu publicul din Ministerul de Interne, a susținut în urmă cu puțin timp o declarație de presă legată de situația creată în urma producerii tragicului accident rutier din 2 Mai.

MAI va sesiza Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța pentru că s-au constatat încălcării ale legii.

„Din dispoziția ministrului, Corpul de Control face verificări la IPJ Constanța. La acest moment, pe baza datelor preliminare, care nu reprezintă raportul final, e o prezentare intermediară: Ofițerii Corpului de control au constatat posibile acțiuni de natură penală – abuz în serviciu în cazul a unui ofițer și doi agenți în luarea măsurilor legale față de conducătorul auto. IPJ Constanța are 12 aparate drug-test. Polițiștii aveau posibilitatea să-l testeze sau să-l ducă la o unitate medicală pentru prelevarea de probe. Va fi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. Evaluarea managerială a dus la eliberarea din funcție a următorilor: adjunctul IJP Constanța, șeful serviciului rutier Constanța, șeful municipiului Mangalia, șeful postului de poliție Vama Veche”, a spus Eduard Ionescu.

Chestorul Adrian Glugă, șeful IPJ Constanța, a rămas în funcție. Liderii de sindicat din Poliție știu că acesta este foarte apropiat de secretarul de stat din MAI, fost șef al Poliției Române, Bogdan Despescu. Sindicaliștii consideră că acesta nu a fost atins de schimbările de azi din acest motiv. Ministrul de Interne Cătălin Predoiu este plecat din țară, deci decizia a fost la generalul Despescu.

Cine este Adrian Constantin Glugă

Presa din Brăila îi cunoaște foarte bine parcursul profesional deoarece câțiva ani comisarul șef Adrian Constantin Glugă a condus IPJ Brăila.

Chestorul de poliție Adrian Constantin Glugă, care, din 8 februarie 2016, a fost promovat în funcția de inspector șef al IPJ Brăila, a fost detașat la conducerea altor inspectorate din țară, în baza împuternicirilor de la Poliția Română. Înainte de a fi adus la Brăila, el a fost inspector șef la IPJ Dolj, acolo unde activa ca avocat și Mihai Claudiu Pascu. Simplă coincidență sau nu, dar la acest moment sunt surse care susțin că cei doi se cunosc.

În perioada 22 aprilie 2016 – 5 ianuarie 2020, ofițerul a fost șef al IPJ Brăila. Apoi, Glugă a ajuns la șefia IPJ Constanța la 1 iulie 2020, pentru o perioadă de 3 luni, fiindu-i prelungită împuternicirea cu încă 3 luni.

Presa brăileană scrie că, în mai 2018, comisarul Glugă, a susținut concurs pentru ocuparea postului de șef al IPJ Constanța, însă fără succes, cel care a fost declarat admis fiind Dancu Constantin – împuternicit inspector șef.  Acesta a ieșit însă la pensie, iar Glugă a ajuns la șefia IPJ Constanța, prin împuternicire. Anul trecut s-a organizat concurs, Glugă a fost singurul candidat și a promovat cu o medie peste 8. A fost înaintat la gradul de chestor.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre