Simona Ionescu / Redactor Șef

Denise Rifai revine în lumea politică. Ce spune despre comasarea alegerilor

Denise Rifai revine în lumea politică. Ce spune despre comasarea alegerilor
Denise Rifai, „jurnalist liber, corect și conștient” se întoarce în lumea politică și vorbește acum despre comasarea alegerilor.

După ce s-a anunțat că alegerile vor fi comasate, Denise Rifai a luat atitudine și a vorbit pe contul de socializare. Jurnalista nu a putut să stea departe prea mult timp de lumea politică.

Pe contul său de socializare, Denise Rifai a mărturisit că este liberală, această fiind „doctrina politică care o reprezintă”. Dar susține că „România poate fi clădită sau reclădită doar printr-un mix de politici, mai degrabă de stânga. Și nu e nici locul, nici momentul să explic de ce”.

„Unicul lor aliat real în aceste alegeri este PSD

„Jurnalist liber, corect și conștient”, Denise Rifai afirmă în mesaj că „decizia de comasare a alegerilor europarlamentare cu localele și această alianță între PSD și PNL reprezintă singura soluție justă și echilibrată pentru România”.

Vedeta susține că a spus care este culoarea sa politică pentru a le explica „liberalilor răzvrătiți” că „singurul lor aliat real în aceste alegeri este PSD”. „Practic marii câștigători ai alianței de astăzi sunt liberalii care, ca urmare a deciziilor foarte foarte greșite din ultima perioadă, au ajuns la niște scoruri în sondaje absolut ridicole”.

PSD, parteneri buni de guvernare

De asemenea, Denise Rifai le-a explicat „liberalilor răzvrătiți” că „PSD sunt parteneri buni de guvernare și că măsurile lor sunt de cele mai multe ori de dreapta”. Jurnalistul susține că toate „neajunsurile din coaliție” și toate problemele pe care le-a avut România până în acest moment „se datorează exclusiv luptelor interne din PNL, lupte pentru putere”. Dar și a unei „foarte slabe echipe de negociere trimisă în fața PSD”.

„PNL sunt foarte slabi negociatori și PSD foarte pricepuți”

Denise Rifai speră ca PNL să treacă cu bine peste această rundă de alegeri, deși „sunt foarte slabi negociatori, iar PSD foarte pricepuți”. „Miza clar este legată de numele viitorului președinte. Aceasta e miza reală și negocierea reală dintre cele două partide. Cine va da președintele României?”, susține jurnalista în mesajul său. Nu în ultimul rând, Denise Rifai spune că trebuia ținut cont de faptul că există și o „componentă pe care nimeni din politică nu o ia în calcul: hazardul”. Dar e convinsă că până la urmă „lucrurile se vor așeza așa cum trebuie”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre