Simona Ionescu / Redactor Șef

Deputații șochează românii. Cu buzunarele doldora de bani, vor meniu mai ieftin ca un pachet de țigări

Deputații șochează românii. Cu buzunarele doldora de bani, vor meniu mai ieftin ca un pachet de țigări
Pretențiile culinare ale deputaților României depășesc orice așteptare. Aceștia s-au decis să nu scoată din buzunar mai mult de 24 de lei pe zi pentru două feluri de mâncare, plus desert.

Camera Deputaților a luat o decizie și vrea să concesioneze serviciile de alimentație publică pentru restaurantul „Salon Brâncovenesc” de la nivelul S1, pentru bufetul de la nivelul 1M, pentru bufetul 1 de la nivelul 2 şi pentru bufetul de la nivelul 3.

Cei care ne conduc pun la bătaie o sumă cuprinsă între 14.074.570 de lei şi 21.088.588 lei (fără TVA), iar perioada de concesionare este de doi ani, cu posibilitate de prelungire de încă 12 luni. Deputații vor pe zi două feluri de mâncare și desert, pentru care să scoată din buzunar doar… 24 de lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor și a cererilor de participare este 22 august

Deputații vor lua ultima decizie în funcție de cel mai bun raport calitate-preț. Termenul limită de primire a ofertelor sau a cererilor de participare este 22 august. Viitorii furnizori pentru produsele culinare trebuie să asigure servirea mesei de luni până joi între orele 11.00-16.00 și vineri între orele 11.00-14.00.

Deputații vor meniu de 24 de lei pe zi

Se va găti pentru un număr de 2000 de persoane, care sunt angajați din Camera Deputaților sau vizitatori. S-a luat în calcul, la cerere, și extinderea programului furnizorilor pentru simpozioane, cocktailuri, alte evenimente de acest tip. De asemenea, pentru cele trei bufete se vor prezenta și listele cu prețurile și gramajele pentru băuturi, sendvișuri, cafea, ceai.

Care sunt variantele pentru meniuri

„1) două variante de meniuri economice (cu maxim două repetări pe săptămână), la prețul de maxim 20 lei cu TVA/meniu care vor cuprinde fel principal + garnitură;

2) două variante de meniu office compuse din două feluri de mâncare (felul 1 + felul 2) + desert, la un preț maxim de 24 lei cu TVA/meniu:

  1. a) felul 1 (min. 350 ml): supe, ciorbe, borșuri, aperitive calde și altele asemenea;
  2. b) felul 2: fripturi/șnițele (min. 120 gr.), mâncăruri scăzute (min. 150 gr.) împreună cu garnituri (min. 200 gr.) și salate (min. 120 gr.) și altele asemenea + chiflă/pâine (min. 30 gr.);
  3. c) desert (min. 100 gr.): fruct, prăjitură, înghețată, etc.

3) un meniu vegetarian/vegan;

4) un meniu diversificat care să includă și alte feluri de mâncare și desert, altele decât cele din meniurile prezentate mai sus”, se arată în caietul de sarcini, potrivit Economedia. Ofertele se vor desface în data de 29 mai.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre