Simona Ionescu / Redactor Șef

Descoperire scârboasă la Cabana Caraiman. Autoritățile nu se bagă

Descoperire scârboasă la Cabana Caraiman. Autoritățile nu se bagă
Un iubitor de munte a făcut o descoperire cu adevărat uluitoare la Cabana Caraiman. Nimeni nu se aștepta la așa ceva, iar autoritățile sunt total dezinteresate.

Pentru orice iubitor de munte, Cabana Caraiman e o oază de liniște și relaxare. Situația e însă dezastruoasă în acest moment, pentru că acest loc a ajuns într-o stare jalnică. Ce a descoperit un turist.

Costel Rotaru, un împătimit al muntelui, a postat pe contul său de socializare un moment uluitor petrecut la Cabana Caraiman din Munții Bucegi. O descoperire cu adevărat ieșită din comun.

Acesta a luat parte la acțiunea de ecologizare a acestui loc mirific și descoperirea făcută i-a lăsat pe toți cei prezenți fără cuvinte. Gunoiul strâns la celebra cabană nu a mai fost coborât de pe munte de nu mai puțin de 20 de ani. Bărbatul a postat un video tulburător pe rețelele de socializare și un mesaj, la finalul căruia i-a rugat pe cei care merg la munte să învețe să iubească natura și să se comporte în consecință.

„Gunoiul n-a mai fost coborît de pe munte de aproximativ 20 de ani”

„Ieri am luat parte la acțiunea de ecologizare a cabanei Caraiman. Când am auzit ce se află acolo, efectiv m-au trecut fiorii, parcă nu-mi venea să cred. Am trecut de foarte multe ori pe lângă această cabană, dar niciodată nu m-am gândit că sub ea s-ar afla o ghenă de gunoi.

Că niște oameni (dacă îi pot numi așa) au lăsat in inima muntelui atât de multă mizerie. Gunoiul n-a mai fost coborât de pe munte de aproximativ 20 de ani. Navete cu bere, mii de pliculețe de cafea, sute de conserve, sute de sticle de plastic, zeci de borcane, sute de doze de bere, ambalaje de toate felurile, până și un televizor cu tub…

„Au preferat să le lase acolo, să le ascundă, precum gunoiul sub preș”

Mi-e greu să descriu în cuvinte ce mi-au văzut ochii, toate mizeriile posibile. În loc să le coboare de pe munte, au preferat să le lase acolo, să le ascundă, precum gunoiul sub preș. Dacă urci cu o sticlă plină, cât de greu îți este să cobori cu ea goală? Cât de lipsit de respect să fii (față de tine, de munte și de ceilalți), încât să-ți lași gunoiul pe munte? Haideți să iubim natura, iar în urma noastră să rămână doar urma pașilor noștri”, a fost mesajul postat pe contul de socializare de Costel Rotaru.

Cine deține acum Cabana Caraiman

Conform Wikipedia, care consemnează ca o ultimă informație în 2002, cabana nu mai este deschisă circuitului turistic, fiind  o perioadă în proprietatea unui cetățean britanic, care o folosea, de două ori pe an, drept casă de vacanță. Cu toate acestea, drumeții puteau fi cazați, în limita locurilor disponibile.

Recent, cabana a fost cumpărata de violonistul Alexandru Tomescu, care împreuna cu familia, o renovează și o pune la dispoziția turiștilor.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre