Simona Ionescu / Redactor Șef

Seul, metropola fără coșuri de gunoi și unde românii intră fără viză

Seul, metropola fără coșuri de gunoi și unde românii intră fără viză
Cei care ajung noaptea în Seul spun, la unison, că orașul se prezintă ca o metropolă pe care te-ai aștepta să o găsești pe alt continent. În America de Nord, de exemplu. Un amestec perfect armonizat de tradițional și ultramodern, acest loc din Coreea de Sud șochează și încântă deopotrivă.

În metropola surprinzătoare românii intră fără viză de călătorie și pot sta până la 90 de zile. Orașul își primește turiștii cu un sistem de transport public extrem de riguros și eficient în clima tropicală a Peninsulei Coreene care vine la pachet cu o vegetație luxuriantă.

Coșurile de gunoi lipsesc. Ce se întâmplă când îți uiți portmoneul

În Seul lipsesc aproape cu desăvârșire coșurile de gunoi. Însă orașul este de o curățenie exemplară, un detaliu șocant pentru cei mai mulți dintre români, trebuie să o recunoaștem. Iar un alt detaliu cu adevărat greu de imaginat e corectitudinea oamenilor. Se spune că dacă îți uiți portmoneul pe o bancă în Seul, ai toate șansele să îl regăsești, cu conținutul intact, a doua zi, tot acolo.

În Seul lipsesc cu desăvârșire coșurile de gunoi, iar localnicii sunt de o corectitudine proverbială (Sursa foto: Pixabay)

Orașul oferă de toate: zone ultramoderne, parcuri, zone de relaxare, obiective turistice impresionante, străzi pietonale ce devin efervescente după căderea serii, cu vânzători ambulanți, tarabe cu mâncăruri exotice, dar şi de localuri unde poţi petrece până dimineața. Dacă vreți să vedeți un exemplu de îmbinare perfectă a naturii cu arhitectura ultramodernă, mergeți în zona Cheonggyecheon, unde printre zgârie-nori șerpuiește un râu flancat de vegetație.

9 locuri de vizitat în Seul

Cartierul Gangnam. Probabil vă amintiți melodia Gangnam style. În traducere, „la sud de râul Hangang”, acest cartier este patria luxului. O plimbare prin cartier vă va pune față în față cu tinerii care se întrec în ținute și coafuri care mai de care mai extravagante.

Piata de pește Noryangjin oferă nu mai puțin de 800 de standuri cu pește, scoici, caracatițe, rechini și alte vietăți marine. Este un „must-see” al turistului prin Seul.

Seul Tower este cu adevărat simbolul orașului. Ridicat pe muntele Namsan, acesta are 236,7 metri înălțime și arată ca un puzzle uriaș. Ca și alte capitale cu locuri ale lacătelor iubirii, Seulul le are și el, dar suspendate, pe o terasă la înălțime, în Seul Tower. Îndrăgostiți din toată lumea vin aici și își jură dragoste legându-și, simbolic, destinele, cu lacăte de gardurile terasei.

seul
Palatul Regal din Seul este impresionant. Zilnic, aici are loc ceremonialul schimbării gărzii (Sursa foto: Pixabay)

Palatul Regal Gyeongbokgung sau „Palatul Fericirii Strălucitoare” a fost construit pe Sejongro, bulevardul principal al orașului, la doi pași de Casa Albastră, care este reședința președintelui. De neratat este ceremonialul schimbării gărzilor.

Piața Gwangjang, marele bazar de textile din Seul, și-a câștigat renumele de piață de bunătăți, datorită tarabelor cu mâncare tradițională.

Piața Namdaemun este deschisă 24 de ore din 24. Este practic imposibil să cauți ceva și să nu găsești aici. Comercianții vând de la șuruburi la haine, până la flori, ceasuri, suveniruri. Sunt peste 1.000 de astfel de magazine.

Myeongdong este artera-simbol a orașului și cea mai aglomerată, fiind mărginită cu sute de magazine de haine și de cosmetice sud-coreene. Dacă sunteți în căutarea celebrelor cosmetice coreene, aici veți găsi creme cu extract de melc sau venin de șarpe, până la tratamente inovatoare pentru piele.

seul
Dongdaemun Design Plaza este opera celebrei arhitecte britanice Zaha Hadid (Sursa foto: Instagram)

Dongdaemun Design Plaza este opera celebrei arhitecte britanice Zaha Hadid. Aici, se dă ora exactă în materie de modă și stil, iar clădirea arată ca o navă spațială extraterestră.

Muzeul Războiului – a fost deschis pe locul fostelor garnizoane ale infanteriei sud-coreene și adună împreună o serie de artefacte surprinzătoare. În aer liber, sunt expuse de la tancuri, elicoptere, nave din cel de-al doilea război mondial și din războiul din Vietnam până avioane militare americane vechi.

Sursa foto: Pixabay, Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre