Brownie la tigaie – un desert ciocolatos, gata fără cuptor și fără vase murdare

Brownie la tigaie se prepară direct într-o tigaie antiaderentă, fără să murdăriți boluri sau tăvi, iar la final bucătăria rămâne aproape neatinsă. Simplu, rapid și incredibil de gustos.
Tot ce aveți nevoie sunt câteva ingrediente pe care, cel mai probabil, le aveți deja în casă. Așadar, dacă vreți un desert gata în mai puțin de 20 de minute, fără cuptor, fără mixer și fără chiuveta plină de vase, rețeta asta va deveni, garantat, una dintre favoritele voastre. În plus, vă veți bucura de efectele antioxidante ale ciocolatei negre.
* ¾ cană de făină de ovăz sau grâu (aprox. 100g)
* 3 linguri de ciocolată neagră topită (aprox. 45g)
* ½ cană de lapte (sau alternativă vegetală – 130ml)
* ½ cană de cacao neîndulcită (aprox. 45g)
* 3 ouă medii
* 1 linguriță praf de copt (4g)
* toppinguri opționale: chipsuri de ciocolată și nuci de orice fel
Într-o tigaie antiaderentă amestecați ouăle, laptele și ciocolata topită. Această bază lichidă, bogată și parfumată, va da textura onctuoasă specifică unui brownie reușit. Apoi încorporați făina, cacaoa și praful de copt – și amestecați până când compoziția devine omogenă.
Lăsați totul în tigaia antiaderentă și acoperiți cu capacul. Lăsați desertul să se coacă la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, pe ochiul aragazului. Nu ridicați capacul prea des – aburul va ajuta la coacerea uniformă. Când marginile încep să se închege, presărați deasupra chipsuri de ciocolată și nuci, apoi acoperiți din nou și mai gătiți încă 5 minute.
Rezultatul? Un brownie la tigaie dens, intens ciocolatos, cu interior moale și margini ușor crocante. Se servește cald, direct din tigaie. Nu doar că e delicios, dar e și incredibil de practic: ați murdărit doar o tigaie și o lingură de amestecat.
Foto: Instagram
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook