Simona Ionescu / Redactor Șef

Detalii șocante despre moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, din ancheta paralelă a familiei artistei

Detalii șocante despre moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, din ancheta paralelă a familiei artistei
Familia Mariei Macsim Nicoară a inițiat o anchetă paralelă privind decesul celebrei mezzosoprane. Pe cont propriu. Iar concluziile sunt absolut înspăimântătoare.

Detalii șocante despre moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, ies la iveală în urma concluziilor anchetei paralele pe care familia acesteia a inițiat-o pe cont propriu. Amintim că anchetatorii au clasat dosarul morții acesteia, susținând că decesul ar fi survenit în urma unui banal accident casnic – femeia s-a împiedicat și a căzut pe scările interioare.Familia mezzosopranei a început o anchetă pe cont propriu, apelând la specialiști în domeniul Aceștia au tras concluzii absolut șocante.

Decesul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară a șocat întreaga România. Aceasta a murit anul trecut, după ce, cu peste jumătate de an înainte suferise un presupus accident casnic, care a trimis-o la spital. Au urmat operații și luni de recuperare. Soțul ei a susținut că aceasta a căzut pe scări în noaptea dintre 9 și 10 mai 2020. De fapt, cauza reală a decesului rămâne în continuare un mister.

Familia artistei a declanșat o anchetă pe cont propriu

Familia vedetei susține că mezzosoprana nu a murit din cauza unui accident tragic, ci ar fi fost ucisă. Suspectul principal, în viziunea membrilor familiei este chiar soțul artistei. Polițiștii nu mai investighează cazul. Dosarul morții Mariei Macsim Nicoară a fost clasat din lispă de probe.

Familia însă, nu a abandonat cazul și a apelat la opiniile experților interni și externi, la expertize extrajudiciare.   Iar opiniile specialiștilor sunt clare și unanime. Fracturile și hemoragiile suferite de mezzosoprană ar fi fost determinate, nu de căderea pe scări, ci de mai multe acte de violență.

„Am știut din prima clipă, de când am văzut fotografiile surorii mele de după așa-numitul «accident casnic», că nu putea ajunge într-o asemenea stare printr-o simplă cădere pe scări.  Și intuiția nu m-a înșelat niciodată. O confirmare în plus despre violența la care a fost supusă mi-a venit când am adus-o acasă la noi și am văzut urmările așa-numitului «accident casnic», infirmitățile pe care le avea (pareză, afazie, afagie etc.), dar și teroarea din privirea ei, însoțită de un tremur aproape permanent”, a declarat Elena Hereș, sora mezzosopranei.

Familia acuză anchetatorii

Familia acuză anchetatori de lipsă de implicare. Sora mezzosopranei ssusține că probele biologice recoltate de la fața locului nici nu au trimise la un laborator pentru a fi analizate.

„Un singur aspect credem că este relevant în acest sens: probele biologice recoltate în timpul anchetei la fața locului (de pe pereți, de pe haine, de pe scări) au fost puse în saci, numerotate și fotografiate. Nimeni nu le-a trimis la vreo analiză, nu le-a cercetat, nu s-a tras vreo concluzie referitoare la acestea, așa cum consider că era nu numai necesar pentru anchetă, ci chiar obligatoriu.

Și, mai mult, unele dintre aceste probe au fost contaminate prin neglijența celor care le-au prelevat”, a  mai spus Elena, sora artistei.

Detalii șocante despre moartea mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Familia a apelat la specialiști în domeniu pentru o anchetă paralelă. Aceasta a avut concluzii șocante. Mezzosoprana nu a fost victima unui accident casnic, ci a violențelor repetate.

„Din aceste considerente, văzând slaba și ineficienta investigație a acestui caz și având convingerea că adevărul e altfel decât s-a prezentat oficial, am apelat la experți în criminalistică, medicină, fizică, biomecanică, chiar și din afara țării, pentru a descoperi ceea ce ni se ascunde sau nu se dorește a fi cercetat despre cazul morții surorii mele. Și ce am descoperit?! Că nu se confirmă căderea pe scări!”, a mai punctat sora artistei, conform WowBiz.ro.

Lipsa loviturilor pe părțile proeminente, lipsa vânătăilor pe suprafețe mari pe corp de la contactul cu scările, loviturile situate bilateral și multe alte amănunte au demonstrat că artista nu a căzut pe scări. Aceste probe, arată sora artistei, vor fi prezentate în instanță.

„Am întrebat specialiștii: «Atunci ce a fost?». Și, după măsurători, comparații, cercetări de ultimă oră în domeniu, specialiștii au concluzionat: a fost violență! Gravitatea, amplasarea și urmările fracturilor demonstrează clar că au existat mai multe episoade de agresiune foarte violentă în acea noapte!”, a mai precizat sora artistei.

Mezzosoprana nu a avut noroc în dragoste

Înainte de acest soț, Maria Macsim Nicoară mai fusese căsătorită, dar a divorţat. S-a recăsătorit. Se părea că îşi găsise, în sfârşit, împlinirea. Maria Macsim Nicoară este una dintre cele mai apreciate mezzosoprane din ţară, iar noul soț era pianist. La o săptămână de la tragedie, s-a aflat că situaţia dintre ei nu era chiar roz. Dimpotrivă.

Colegii spuneau că Maria era foarte abătută, mai ales în ultimile două luni dinaintea accidentului. Unei apropiate, singura prietenă pe care o avea în Operă, îi mărturisise că ar vrea să divorţeze, dar se teme să-i spună soţului, pentru că acesta ar putea deveni violent.

Codrin Nicoară, cel cu care s-a căsătorit Maria, este mai tânăr decât ea. Este profesor asociat la Conservator. Avocatul soțului a confirmat ruptura dintre cei doi soți: faptul că soții nu mai dormeau împreună. Ulterior, s-a aflat că bărbatul avea și o amantă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre