Simona Ionescu / Redactor Șef

Dezvăluirea din certificatul de deces al lui Adrian Iovan și „minunea” de la mormântul Aurei Ion. 10 ani de la tragedia aviatică din Apuseni

Dezvăluirea din certificatul de deces al lui Adrian Iovan și „minunea” de la mormântul Aurei Ion. 10 ani de la tragedia aviatică din Apuseni
De zece ani de când și-a pierdut soțul, pilotul Adrian Iovan în tragedia aviatică din Apuseni, Romanița Iovan nu are liniște. Vedeta face declarații incendiare și spune ce scrie în certificatul de deces al acestuia.

Romanița Iovan face dezvăluiri tulburătoare și susține că Adrian Iovan ar fi putut trăi și astăzi, dacă echipajele de intervenție ar fi ajuns la timp. Ce scrie în certificatul de deces.

20 ianuarie e o zi pe care Romanița Iovan o va retrăi mereu. Cu zece ani în urmă, în urma unui tragic accident aviatic și-a pierdut soțul. Alături de el s-a stins și tânăra studentă Aura Ion. După atâția ani, Romanița Iovan a făcut mărturisiri neașteptate. Soțul său ar fi putut fi salvat, dacă echipajele de intervenție ar fi ajuns atunci când ar fi trebuit. Creatoarea de modă a mărturisit că pe certificatul de deces al acestuia scrie clar că moartea a avut loc nu din cauza rănilor suferite în urma accidentului, ci din cauza frigului.

„Eu am certificatul de deces al lui Adrian. El a murit de frig”

„Sper în continuare că dacă s-ar întâmpla a doua oară ce s-a întâmplat acum zece ani, să se intervină altfel. Sunt încă foarte multe semne de întrebare la care încă nu avem răspuns. Și au trecut zece ani de atunci. Eu am certificatul de deces al lui Adrian. El a murit de frig.

Avionul lui Adrian Iovan prăbușit în Munții Apuseni. Sursă foto: adevarul

„Adrian putea fi salvat”

Aura din câte știu avea deja o problemă cauzatoare de moarte, avea cervicala terminată pentru că nu a avut centură de siguranță. Adrian putea fi salvat, loviturile în organe, în momentul în care bordul avionului l-a lovit în stomac, nu erau cauzatoare de moarte. E important să citești foarte bine certificatul de deces.

Eu l-am citit bine iar Adrian a murit de frig”, a declarat Romanița Iovan, la Antena 3. După accident, Adrian Iovan și Aura Ion au fost căutați ore întregi de pompieri, jandarmi montani, polițiști și salvamontiști din Cluj, Mureș și Alba, alături de 200 de voluntari. Condițiile meteo au făcut imposibilă intervenția elicopterului SMURD.

Ce a apărut la mormântul Aurei Ion

Cu un an în urmă, familia Aurei a postat un mesaj pe contul de socializare de la mormântul tinerei. Internauții au citit cu lacrimile în ochi cuvintele tulburătoare și au văzut și magnolia plantată la moartea studentei, care înflorise „divin”. „Astăzi am vizitat-o pe Aura! I-am dăruit zambile și lalele plantate de noi, am plantat flori și am curățat mica ei gradină.

Magnolia plantată acum 9 ani a înflorit divin. Peste câteva zile este ziua ei de naștere! În această zi sărbătorim iubirea pe care sădit-o în sufletele noastre, sărbătorim viața trăită de ea și recunoștința de a fi fost parte din viața noastră. Te iubim! Sunt puține cuvintele pe care le poți rosti, doliul este un semn pecete purtat până la sfârșit. Poate cu un pic de resemnare și regret.

Romanita Iovan, fosta soție a pilotului Adrian Iovan

Poate cu un pic de amar și dor. Dar întotdeauna cu iubire față de ea și de tot ceea ce a lăsat în urma ei. Un ecou al faptelor bune, o avalanșă a schimbării”, a fost mesajul de pe contul de socializare.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre