Simona Ionescu / Redactor Șef

Din 15 iunie, se redeschid sălile de fitness. Duşurile nu pot fi folosite

Din 15 iunie, se redeschid sălile de fitness. Duşurile nu pot fi folosite
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a prezentat, miercuri, 10 iunie, măsurile sanitare şi de distanţare ce vor fi valabile la redeschiderea sălilor de fitness, începând de luni, 15 iunie. Duşurile nu pot fi folosite.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a prezentat astăzi, 10 iunie, condiţiile în care vor putea fi redeschise sălile de fitness.

Din 15 iunie, se redeschid sălile de fitness

Sălile de fitness vor putea fi deschise cu condiţia să respecte mai multe reguli, a anunţat Ionuţ Stroe. Accesul se va face în baza unorprogramări.

“Avem o suprafaţă a sălii pe care o împărţim la şapte metri pătraţi alocaţi fiecărei persoane, de unde rezultă numărul maxim de participanţi în acelaşi timp la sală. Triajul epidemiologic este obligatoriu, trebuie realizat de cel care administrează sala, termometrizarea persoanelor care vin la sală este, de asemenea, obligatorie, la fel repartizarea şi alocarea fiecărui participant la activitatea de fitness. Se va lucra în regim individual pe o suprafaţă de 7 metri pătraţi. Am socotit necesar a fi permisă şi prezenţa în spaţiile de vestiare, mai puţin la duşuri. Cei care îşi doresc acces la vestiare o pot face, urmând ca numărul celor care intră în acelaşi timp în vestiar să fie limitat de suprafaţa împărţită la cei 4 metri pătraţi alocaţi fiecărei personae”, a precizat Ionuţ Stroe, citat de digi24.ro.

Condiţii pentru aerobic şi zumba

  • Spaţiile destinate activităţii colective în grup, cum ar fi zumba, kangoo jump, aerobic, vor funcţiona după regula alocării unei suprafeţe de 10 metri pătraţi fiecărui participant.
  • Distanţa de 7 metri va fi obligatory pentru lucrul la aparate şi 4 metri în zona vestiarelor.
  • Pentru cei care folosesc aparate de aer condiţionat cu recirculare va fi necesară nebulizarea acestor săli. Cel puţin o zi pe săptămână ar trebui rezervată pentru acest procedeu de dezinfectare.
  • Obligaţia fiecărui adminsitrator de sală va fi de a asigura materialele de protecţie şi de dezinfectare, adică soluţii dezinfectante şi şerveţele.
  • Participanţii la activitatea de fitness trebuie să vină de acasă cu prosop, pentru a-l utliza şi pentru a dezinfecta şi ei, la rândul lor, aparatele înainte şi după utilizare. (Sursa: digi24.ro)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre