Fostul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost pe fază că activistul care tăbară pe politicieni îl așteaptă la Curtea de Apel. Așa cum s-a mai petrecut la termenul trecut. A încercat, deci, să fenteze întâlnirea, după un plan care s-a dovedit păgubos.
El a fost surprins de jandarmii de la Curtea de Apel Bucureşti, intrând pe o ușă din spate, inaccesibilă publicului. L-au luat de pe holul tribunalului, unde deja fusese reperat și interpelat de către Marian Ceaușescu. Acesta vroia să-i dea un Almanah.
Marian Vanghelie a plătit amenda pe loc
Jandarmii l-au amendat pe Marian Vanghelie, oricât a explicat el că a vrut să evite întâlnirea cu grupul de protestatari.
Fostul primar al Sectorului 5 venise la CAB unde se judeca un proces în care el a fost condamnat. În primă instanță „luase” 11 ani de închisoare, acuzat fiind de mai multe fapte de corupţie.
Marian Vanghelie a fost amendat astfel cu suma de 250 de lei, pentru că accesul pe uşa din spate este interzis. Fostul edil a plătit amenda pe loc.
Termenul de astăzi al procesului s-a amânat pentru data de 8 februarie, pentru că unul dintre judecătorii titulari din complet nu a putut fi prezent.
Întâlnirea dintre doi foști primari
În timp ce lui Marian Vanghelie i se întocmea de către jandarmi procesul-verbal, pe holul Curții de Apel a apărut un alt fost primar celebru, Tudor Pendiuc, însoțit de avocat. Și el, tot la apel, tot condamnat pentru fapte de corupție comise când a fost primarul Piteștiului. Fostele vedete ale administrației locale s-au salutat între ei și cu jandarmii.
Fostul edil al Piteștiului așteaptă și el sentința în procesul „Publitrans”- operatorul de transport public din oraș. La mijloc e vorba de o afacere privind achiziția de către aceasta companie a 80 de autobuze. Decizia Tribunalului a stabilit, în afara condamnărilor cu execuție, că Tudor Pendiuc, afaceriștii și directorii din Primaria Pitești sunt buni de plată. Cei care au fost găsiți vinovați trebuie să achite Consiliului Local Pitesti prejudiciul de 23.013.099,65 de lei.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook