Imaginile difuzate în direct pe rețelele de socializare ale activistului Marian Ceaușescu au lăsat audiența cu gura căscată. Ceaușescu și Vanghelie s-au agresat reciproc pe scările Curții de Apel, nestigheriți de niciun ofițer de pază. Ploaia de flegme și înjurături, dar și agresiuni fizice, toate au fost imortalizate cu telefonul protestatarului.
Activistul Ceaușescu l-a așteptat pe Vanghelie pe treptele Curții de Apel în această dimineață și l-a întâmpinat cu „A sosit dl Vanghelie, la primul termen. Ați venit la școală, la apel? Dvs aveți un apel pentru o condamnare!”.
Vanghelie s-a enervat încă din prima secundă în care l-a văzut: „Bă, pleacă mă din fața mea!” i-a spus și l-a împins.
De acolo, jihadul. „Băă! Pușcăriașule! Stai cuminte, pușcăriașule!” a strigat Ceaușescu.
Următoarea mișcare a fostului edil al Sectorului 5 a fost să îl înjure pe activist, să îl bruscheze din nou și să îl țină sub o ploaie de scuipături. Circul a continuat și după ce Vanghelie a intrat pe ușile Instituției.
Vă avertizăm că imaginile conțin un limbaj injurios și acțiuni tulburătoare:
Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru corupție
Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului București, după un proces care a durat șase ani.
Procesul a început în 2015.
„Condamnă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultantă de 11 ani si 8 luni închisoare. Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, potrivit deciziei Tribunalului. De asemenea, judecătorul a admis acțiunea civilă formulată de partea civilă Sector 5 București și l-a obligat pe Marian Vanghelie la plata a 15 milioane de euro, cu titlu de daune materiale.
Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook