Simona Ionescu / Redactor Șef

Diriginta Carmen Iohannis s-a învoit de la ore. A adus „scutire prezidențială”

Diriginta Carmen Iohannis s-a învoit de la ore. A adus „scutire prezidențială”
De câte ori lipsesc de la ore, elevii trebuie să prezinte o scutire. Fie că e o adeverință medicală, în cazul în care e vorba de așa ceva, fie un bilețel din partea părinților, care cer „învoire”. Cadru didactic cu vechime, soția președintelui României știe foarte bine cum stau lucrurile.

Zilele acestea, diriginta Carmen Iohannis s-a învoit ea însăși de la ore. Orice cadru didactic o poate face, dacă are motive întemeiate și prezintă o dovadă pentru a justifica absența. Ea a adus „scutire prezidențială” în fața Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis, s-a învoit de la ore în zilele de marți și miercuri pentru a a-i putea fi alături soțului ei, președintele țării, Klaus Iohannis. Ea s-a alătura soțului ei aflat în ultimul său mandat prezidențial, pe parcursul unei importante vizite oficiale, în Statele Unite ale Americii.

Carmen Iohannis s-a învoit de la ore cu „scutire prezidențială”

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, profesorul Constantin Dincă, colegii săi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu preiau, azi și mâine responsabilitatea de a ține orele de limba engleză în locul profesoarei Carmen Iohannis.

Carmen și Klaus Iohannis se află zilele acestea în SUA. Diriginta a cerut „învoire” ca să lipsească de la ore

Carmen Iohannis a dus Inspectoratului o „scutire prezidențială” cerând permisiunea să lipsească pentru a-și însoți soțul la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU). Evenimentul are loc zilele acestea la New York, fiind un eveniment de importanță majoră la nivel internațional.

„Doamna profesor Carmen Iohannis, din informaţiile pe care le am de la conducerea Colegiului Naţional “Gheorghe Lazăr”, a depus cerere de învoire colegială, pentru zilele de marţi şi miercuri, pe motivul că este plecată în Statele Unite. Cursurile sunt ţinute de colegii din catedră”, a precizat reprezentantul IŞJ Sibiu, Constantin Dincă, conform Playtech.ro.

Ce vor face soții Iohannis în SUA

Carmen Iohannis și președintele României au plecat în această misiune oficială duminică. Cei doi au zburat la bordul unei aeronave private, îmbarcarea fiind de acasă, mai exact de pe aeroportul sibian. Avionul i-a dus către Aeroportul Teterboro, aflat în apropiere de New York, de unde au fost preluați de o mașină oficială. Misiunea președintelui Iohannis în America are scopul de a reprezenta România la nivel global la Adunarea generală ONU. Pe durata participării, el va discuta cu omologii săi teme de interes internațional.

Conform informațiilor oficiale, președintele Klaus Iohannis va prezenta evaluările făcute de țara noastră cu privire la temele de actualitate la nivel global. Carmen și Klaus Iohannis vor participa și la Summitul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă. De asemenea, președintele României are calitatea de invitat de onoare la dezbaterea organizată de Universitatea Columbia din New York, în cadrul evenimentului World Leaders Forum. Tema dezbaterii este: „Perspectiva României asupra războiului împotriva Ucrainei și impactul acestuia asupra securității la Marea Neagră”.

Carmen și Klaus Iohannis șau călătorit în SUA cu cel mai elegant avion privat disponibil

Potrivit informațiilor obținute de sursa citată, zborul peste Ocean al cuplului prezidențial s-a realizat cu o aeronavă de tip Bombardier Global 6000. Un astfel de avion costă peste 60 de milioane de dolari.

Considerat un avion de lux, acest model cu o capacitate maximă de 13 pasageri, este preferat de șefii de stat, mai ales pentru designul atractiv și dotările de înaltă calitate. Scaunele se pot converti în trei paturi de o singură persoană și un pat dublu, asigurând astfel confort pe durata unor călătoriilor lungi. Costurile închirierii acestei aeronave pentru misiunea oficială în SUA nu au fost făcute publice.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre