Povestea puțin știută a părinților președintelui României, Klaus Iohannis și o fotografie rară cu ei. Numele lor se scrie diferit

Povestea puțin știută a părinților președintelui României, Klaus Iohannis și o fotografie rară cu ei. Numele lor se scrie diferit
Klaus Werner Iohannis ocupă, din decembrie 2014, funcția de președinte al României. Deși lumea știe foarte multe despre el, prin prisma funcției pe care o deține, se cunosc destul de puține lucruri despre familia lui, pentru că a păstrat mereu discreția în privința acesteia.

Actualul președinte al României a fost profesor de fizică și inspector școlar înainte de a deveni primar al municipiului Sibiu în anul 2000.  El a fost  reales în funcție încă de două ori, candidat fiind, de fiecare dată, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Familia Johannis, veche de peste 500 de ani. Numele se scrie cu „J”

Părinții săi, Susanne și Gustav Heinz Johannis sunt, ambii, sași transilvăneni. Președintele României a declarat într-un interviu că familia Johannis este atestată în Cisnădie din secolul al XVI-lea. Atunci când tatăl său l-a înregistrat ca nou-născut, funcționarul de la primărie ar fi refuzat să-i scrie numele cu „J”, așa cum a fost scris în familia sa peste 500 de ani. astfel se explică de ce numele de familie al președintelui României este scris  diferit cu o literă de al părinților.

Mama provine dintr-o familie din localitatea Bradu, de lângă Sibiu. La bunici materni și-a petrecut președintele, multe din vacanțele copilăriei. Potrivit declarațiilor sale, îi ajuta pe aceștia la fân și la restul activităților agricole.

Întreaga familie a lui Iohannis s-a mutat în Germania

Klaus Werner Iohannis scrie, în cartea sa de memorii, „Pas cu pas” despre părinții săi că „aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluție. Părinții mei au plecat prin 92 – 93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau deja pensionari. (n.r. Conform informațiilor publice, părinții lui Klaus Iohannis au decis să se mute în Germania în anul 1992, când deja erau pensionari, și s-au stabilit la Würzburg, în landul Bavaria.)

Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aș fi resimțit mult mai puternic despărțirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor și mi‑am continuat propriile planuri”.

Sursa foto: Tonypoptamas.eu

Recomandarile noastre