Klaus și Carmen Iohannis, dați pe mâna poliției. Un sibian le-a făcut bucata

Klaus și Carmen Iohannis, dați pe mâna poliției. Un sibian le-a făcut bucata
Un cetățean i-a făcut plângere președintelui României și soției sale, după ce sa văzut că aceștia au participat, la Sibiu, la un eveniment. El este din aceeași zonă și a fost nemulțumit de modul în care a apărut și s-a purtat Iohannis.

Klaus și Carmen Iohannis au fost dați pe mâna poliției de un bărbat din judeţul Sibiu. Acesta  trimis Ministerului Afacerilor Interne o plângere care îl vizează pe președintele României şi pe soţia acestuia, Carmen.

Bărbatul reclamă că, în data de 10 octombrie, președintele a participat, însoțit de soția sa, la redeschiderea Catedralei Evanghelice, eveniment care avea loc după reabilitarea lăcașului de cult. Ceea ce a deranjat a fost faptul că la ieșirea din biserică niciunul nu purta masca de protecţie. În Sibiu, rata de infectare ajunsese la 8,5 la mie la momentul respectiv, astfel că masca era obligatorie și pe stradă. Bărbatul afirmă că doreşte ca legea să fie aplicată tuturor.

Ce a scris în reclamația sa sibianul

„Conform Constituţiei României, toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii. Ştiam de cazul doamnei Turcan (sancţionată pentru că nu a purtat mască în aer liber, când acest lucru era obligatoriu – n.r), am văzut ce repede Poliţia Sibiu s-a autosesizat şi, dacă am văzut că se întârzie cu sancţiunea preşedintelui într-un caz similar, am reacţionat. Am trimis sesizarea întâi la MAI care a direcţionat-o către Poliţia Bucureşti şi de acolo a ajuns la Sibiu”, a declarat, marţi, Cristian Dan, conform Pro TV.

El a precizat că în reclamația sa a invocat exact Constituția. „În primul rând am invocat Constituţia. Am cerut Poliţiei Sibiu să aplice legea nedicstriminatoriu pentru ca şi populaţia să vadă că nu contează ce funcţie ai, legea trebuie şi sper să fie aceeaşi pentru toţi”, a mai declarat bărbatul, conform aceleiași surse.

Klaus și Carmen Iohannis, acuzați că nu au purtat mască

Reclamantul Cristian Dan nu a fost de faţă la participarea preşedintelui la redeschiderea Catedralei Evanghelice din Sibiu, dar a văzut înregistrările video, care au fost difuzate de mass-media.

„În biserică am văzut ulterior că a purtat mască, când a ieşit nu mai purtat masca, a adăugat bărbatul. Nu poţi să ameninţi populaţia. De doi ani de zile suntem ameninţaţi – staţi în casă că vom avea morţi, staţi în casă că e pandemie (…) este o bătaie de joc la adresa populaţiei, care la cea mai mică încălcare a legii este sancţionată”.

Sursa foto: Adrian Pîclișan