Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj a explicat într-un comunicat oficial de ce procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 9 iunie 2020, a inculpatului Adrian Crăciunescu, ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de poliție al județului Bistrița Năsăud.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
”În perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție Crăciunescu Adrian ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală, dar și pentru a interveni pe lângă procurorul de caz pentru rezolvarea unui dosar penal în care soțul persoanei respective are calitatea de persoană vătămată.
Concret, în zilele de 21 și 23 mai 2020, inculpatul ar fi pretins și primit de la martor suma de 2.400 lei pentru urgentarea soluționării lucrării în care martora avea interes procesual, iar ulterior, ar fi pretins suma de 2.000 euro, susținând că va interveni pe lângă procurorul care instrumenta dosarul penal.
Citește și: Reacția lui Liviu Dragnea după acțiunea ”habeas corpus”. Statul îi plătește avocatul
La data de 08 iunie 2020, inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 3.000 lei în scopul intervenției promise, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
La data de 9 iunie 2020, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul D.G.A. Bistrița-Năsăud”, informează DNA.
Ofițerul Crăciunescu coordona anchete penale la Inspectoratul de poliție al județului Bistrița Năsăud. Sunt indicii că polițistul practica de mai mult timp metoda ciugulelii de bănuți de la persoanele inculpate sau de la familiile acestora. De altfel, și procurorii fac trimitere la acest aspect, arătând că, deocamdată, au probe doar încă într-un dosar.
”Direcția arată că există date și probe care ar dovedi că în perioada 21 mai – 8 iunie 2020, ofițerul de poliție ar fi pretins mai multe sume de bani cu titlu de mită de la o persoană, martor, pentru a urgenta cercetările într-o lucrare pe care o avea de făcut în legătură cu o sesizare penală”, se mai menționează în comunicatul procurorilor DNA.
Foto: studentnews.info
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook