Simona Ionescu / Redactor Șef

Documentar despre boala lui Celine Dion. Superstarul își deschide sufletul

Documentar despre boala lui Celine Dion. Superstarul își deschide sufletul
Celine Dion va vorbi deschis despre problemele sale de sănătate într-un documentar Amazon Prime Video, intitulat „I am: Celine Dion”.

„I Am: Céline Dion” este un documentar despre vedeta canadiană și problemele de sănătate din ultima perioadă, pe care fanii îl vor putea viziona mai târziu în acest an.

Diagnosticată cu o boală neurologică rară și incurabilă

Superstarul canadian, în vârstă de 55 de ani, urmează să vorbească despre realizările sale și provocările din ultimii ani, de când a suspendat turneele pentru a se concentra asupra sănătății sale, într-un nou documentar pe care fanii îl vor putea urmări pe Amazon Prime Video.

Regizat de documentarista Irene Taylor, nominalizată la Oscar, „I Am: Céline Dion” este o privire atât asupra carierei cântăreței, cât și asupra vieții sale private, în timp ce aceasta continuă să se descurce cu diagnosticul de sindromul de rigiditate. Potrivit unui comunicat de presă, filmul va scoate la iveală „tot ceea ce a făcut Dion pentru a continua să cânte pentru fanii ei iubiți și loiali”, de când a fost diagnosticată cu o boală neurologică rară și incurabilă care poate provoca spasme musculare debilitante.

„I Am: Céline Dion” surprinde mai mult de un an de filmări”

„Dion este o femeie care a fost o femeie de succes: „De la vizitarea garderobei sale de turneu couture și a efectelor personale până la petrecerea timpului în studioul de înregistrări, documentarul surprinde viața privată inedită a unei megastar mondiale. O scrisoare de dragoste emoționantă, energică și poetică către muzică, „I Am: Céline Dion” surprinde mai mult de un an de filmări în timp ce legendara cântăreață navighează în călătoria ei spre o viață deschisă și autentică în mijlocul bolii”, se arată în comunicat.

Se face documentar despre viața lui Celine Dion

„Am realizat cât de mult mi-a lipsit acest lucru, de a-mi putea vedea fanii”

La rândul său, Celine Dion a afirmat cât de mult i-a lipsit întâlnirea cu fanii. „Ultimii doi ani au fost o mare provocare pentru mine, călătoria de la descoperirea afecțiunii mele la învățarea modului de a trăi cu ea și de a o gestiona, dar fără a o lăsa să mă definească. Pe măsură ce drumul spre reluarea carierei mele de artistă continuă, am realizat cât de mult mi-a lipsit acest lucru, de a-mi putea vedea fanii.

În timpul acestei absențe, am decis că vreau să documentez această parte a vieții mele, pentru a încerca să sensibilizez opinia publică cu privire la această afecțiune puțin cunoscută, pentru a-i ajuta și pe alții care împărtășesc acest diagnostic”, a mărturisit artista. Taylor, câștigător al premiului Emmy, care conduce proiectul, a regizat anterior documentare de succes precum „Beware the Slenderman” și „Leave No Trace: A Hidden History of the Boy Scouts”.

„Pacienții pot fi handicapați, țintuiți în scaun cu rotile sau imobilizați la pat”

Potrivit Fundației pentru Sindromul Persoanei Rigide, afecțiunea afectează sistemul nervos central, mai exact creierul și măduva spinării. „Pacienții pot fi handicapați, țintuiți în scaun cu rotile sau imobilizați la pat, incapabili să muncească și să aibă grijă de ei înșiși”, spun ei, adăugând că boala neurologică cu caracteristici autoimune poate include simptome precum hiper-rigiditate, durere debilitantă, anxietate cronică și spasme musculare atât de violente încât pot disloca articulațiile și chiar rupe oasele”, spun medicii.

În timp ce Celine Dion s-a concentrat pe sănătatea ei și pe faptul că a rămas aproape de familia ei în această perioadă, se pare că a cântat în timpul unei rare apariții publice în noiembrie. Atunci a ieșit pentru a asista la un meci de hochei între Vegas Golden Knights și Montreal Canadiens.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre