Simona Ionescu / Redactor Șef

Documentar. Prințesa Lia a vrut ca Prințul Paul să aleagă copilul, dacă ar fi fost nevoit să ia o decizie

Documentar. Prințesa Lia a vrut ca Prințul Paul să aleagă copilul, dacă ar fi fost nevoit să ia o decizie
Are peste 70 de ani și arată impecabil! Prințesa Lia, soția Prințului Paul Lambrino, are o viață desprinsă parcă din telenovele. Cu două mariaje și tot atâția copii, cu un soț care fuge de justiție, Lia a fost evacuată din vila în care locuia împreună cu copilul.

Dincolo de necazuri, se pare că prințesa a rămas prietenă cu intervențiile estetice, ea afișând un chip cu cel puțin 20 de ani mai tânăr.

Născută în SUA, din mamă româncă și tată american, Lia s-a căsătorit prima dată la 25 de ani, cu un avocat american bogat, în vârstă de 65 de ani. Căsnicia a eșuat după 16 ani, separare făcută cu mare scandal. Dar și-a găsit fericirea la începutul anilor 1990, în brațele prințului Paul de România.

„Ne aflam amândoi, întâmplător, la o gala de strângere de fonduri pentru UNICEF. Atunci l-am remarcat. Apoi, la Academia Regală de Muzică, verișoara soțului meu, prințesa Caterina, ne-a făcut cunoștință. A fost respect la prima vedere! Eu i-am apreciat foarte tare discursul plin de forță și m-a impresionat dragostea pe care o nutrea pentru România, și care răzbătea din acel discurs. Și, într-un final, cred că ne-a luat cam un an să ne îndrăgostim. Mi-a fost un prieten minunat, la început.”, mărturisește Prințesa Lia într-un interviu pentru Revista Tango.

În 1995, Lia s-a căsătorit cu Prințul Paul Lambrino, nuntă care a avut loc în românia, la Mănăstirea Cașin. Cincisprezece ani mai târziu, pe când Lia împlinise déjà 60 de ani, s-a născut la București, într-un spital privat, fiul lor, Carol Ferdinand, botezat după numele strămoșilor lui, regii Ferdinand I și Carol al II-lea.

S-a convins că a făcut alegerea bună atunci când, gravidă fiind, a trebuit să se interneze în spital cu cinci săptămâni înainte de a se naște copilul. Paul de România a lăsat atunci totul și a stat alături de soția sa, decizie care, spune Lia, a salvat sănătatea și poate chiar viața bebelușului.

Prințesa Lia mărturisește că a avut un plan bine stabilit în minte, legat de apariția copilului, pentru că vârsta a determinat-o să gândească pe termen lung și să fie moderată în toate.

„Pentru mine, a fost o singură opțiune. Eu n-am vrut să se știe, până în primul trimestru al sarcinii, că intenționez să rămân însărcinată printr-un program de fertilizare. Pentru că toți se entuziasmează, își fac speranțe și apoi, dacă nu e menit să se întâmple, toți suferă o dată cu tine, și eu nu am vrut să se întâmple asta. O femeie isteață își ține gura până când ajunge în trimestrul al doilea de sarcina. Așa e cel mai sigur. Dar, înainte că noi să anunțăm, a apărut o știre despre sarcina mea pe prima pagină, într-un ziar, umplea toată pagina!  Nu verificasera știrea, nu ne-au întrebat…”, rememorează Lia.

Dacă sarcina a decurs fără mari probleme, nașterea a fost devansată cu două săptămâni. Pentru că i s-a spus doar „Gata, facem operația mâine!“, prințesa a fost marcată de această decizie bruscă și, din cauza grijilor, a visat că murise la naștere. „Așa că, bulversată, a două zi am redactat un document, care e absolut legal, cum că – dacă mor – vreau că soțul meu să se recasatoreasca imediat, fiindcă e o persoană iubitoare și caldă. Și am mai scris că, dacă va exista, pe durata nașterii, vreun moment critic în care medicii trebuie să aleagă între mine și copil, să aleagă copilul, orice-ar fi.”, mai mărturisește prințesa.

Naș de botez a fost Traian Băsescu

Prințesa Lia, înjunghiată în burtă când era gravidă

Cu mare greutate rememorează o mică parte dintr-un episod nefericit din viața sa. A mai avut o sarcină pe care a pierdut-o după ce a fost atacată și înjunghiată în pântec. A scăpat cu viață, a făcut patru luni de recuperare medicală, însă în urma acestui incident i-a fost foarte greu să mai rămână însărcinată, fiindcă a fost nevoie să i se reconstruiască uterul. Însă, știința a ajutat-o și, iată, datorită fertilizării in vitro, folosind propriile ovule, conservate cu câțiva ani în urmă într-o bancă criogenică din America, a reușit să dea naștere unui băiețel perfect, care îi bucură fiecare zi.

„Ne-am dorit mult acest copil, și nu ca să fie neapărat băiat, nu ca să salveze linia succesorală, nu ca să creăm o dinastie. Eu mi-am dorit foarte tare să-i dăruiesc un copil soțului meu, pentru că el n-a avut copii până acum. Din punctul meu de vedere, acest copil este, înainte de toate, un dar din dragoste pentru soțul meu. Și nu m-am rugat decât ca acest copil să fie sănătos.”, mai spune Lia.

Paul de România a fugit din țară

În 2021, Paul de România a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul Ferma Regală Băneasa, pentru trafic de influență, luare/dare de mită și de atunci a fost dat în urmărire internațională pentru că nu s-a suspus justiției și a fugit din țară. Câteva luni mai târziu, din cauza datoriilor, prințesa Lia a fost evacuată din casă, împreună cu fiul ei și ar locui, de atunci, într-un hotel din zona de nord a Capitalei.

Însă, pentru Lia, viața merge înainte. La sfârșitul lunii decembrie 2021, aceasta a fost surprinsă de paparazzi Cancan puțin diferită. Suplă, cu parul de o lungime medie și Breton, iar chipul impecabil. Pielea este întinsă, forma sprâncenelor diferită și aceste aspecte i-au făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva a apelat la ajutorul medicilor. Prințesa Lia arată mai tânără cu 20 de ani decât vârsta din buletin.

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre