Simona Ionescu / Redactor Șef

Doi ani fără Petrică Mâțu Stoian. Sora artistului a pregătit ceva special pentru comemorare

Doi ani fără Petrică Mâțu Stoian. Sora artistului a pregătit ceva special pentru comemorare
6 noiembrie este o zi tristă pentru familia lui Petrică Mâțu Stoian. Cu doi ani în urmă, artistul a plecat la cele veșnice. Pentru comemorarea de doi ani familia pregătește ceva special.

Petrică Mâțu Stoian a plecat din această lume la doar 61 de ani, iar vestea a șocat întreaga omenire. La împlinirea celor doi ani de la deces, familia va face un lucru special pentru sufletul cântărețului. În curtea bisericii din Izverna, loc frecventat de artist, va fi ridicată o troiță în memoria lui.

„Am comandat o troiță sculptată la Maramureș”

Familia lui Petrică Mâțu Stoian urmează să facă parastasul pe data de 28 octombrie, când se organiza o pomană. Maria Tărchilă, sora cântărețului, spune că va împărți pachete, dar se va merge și la restaurant. „Ne pregătim să-l comemorăm pe Petrică. Am comandat o troiță sculptată la Maramureș și o amplasăm la biserica din satul nostru, de acolo de la Isverna, în memoria lui. Vom face și un parastas, așa cum se face, de doi ani.

Doi ani de la dispariția lui Petrică Mâțu Stoian

„Avem vreo patru preoți care vor fi prezenți”

Voi împărți niște pungi acolo la troiță, dar facem o masă și la restaurant. Troița se află în curtea bisericii din sat, acolo unde el mergea la biserică. O să organizăm acum pe 28, sâmbăta viitoare. Noi i-am chemat pe mulți, dar acum să vedem cine poate să vină, cine e liber. Avem vreo patru preoți care vor fi prezenți, vom avea cunoștințe, soliști cine va reuși să vină, prieteni, familie, toți cei care l-au iubit pe Petrică”, ”, a spus Maria Tărchilă pentru Spynews.

Constantin Enceanu, invitatul lui Denise Rifai

„E bucuros în vis”

Maria Tărchilă spune că cei doi ani de când s-a stins fratele său au fost cumpliți și are și acum momente în care nu realizează că acesta nu mai e. În plus, l-a tot visat foarte fericit, iar ea e convinsă că i-a transmis că e bine pe lumea cealaltă. „Au fost doi ani foarte grei, eu nici acum nu pot să cred că e mort, încă cred că e viu. Numai atunci când fac parastas în memoria lui știu că el este mort. L-am visat de o grămadă de ori, e bucuros așa în vis, dar eu știu cum o fi pe lumea cealaltă”, s-a destăinuit sora artistului.

Prietenul lui Petrică Mâțu Stoian, Constantin Enceanu, invitatul lui Denise Rifai

Duminică seară, prietenul cel mai bun al lui Petrică Mâțu Stoian, Constantin Enceanu, va fi prezent la emisiunea lui Denise Rifai, „40 de întrebări”. Unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de folclor din Oltenia va vorbi despre secrete neștiute de nimeni din viața sa, dar și despre prietenia extraordinară care l-a legat de regretatul Petrică Mâțu Stoian.

Una dintre întrebările pe care i-o va pune Denise Rifai am aflat că va fi aceasta: „V-ati împacat cu moartea lui Petrică Mîțu Stoian?”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre