Simona Ionescu / Redactor Șef

Doi lei de mare s-au supărat că le-a fost tulburată liniștea și au băgat spaima în turiști

Doi lei de mare s-au supărat că le-a fost tulburată liniștea și au băgat spaima în turiști
Turiștii din La Jolla Cove, în sudul Californiei, care făceau plajă, s-au speriat în momentul în care au văzut în spatele lor doi lei de mari.

Pe o plajă din San Diego, turiștii s-au apropiat prea mult de doi lei de mari, iar animalele s-au impus.

Doi lei de mare s-au supărat că le-a fost tulburată liniștea și au băgat spaima în turiști

Chiar dacă pe plajă erau semne care avertizau oamenii să păstreze distanța față de animale, unii turiști n-au ținut cont de acest lucru și n-au lăsat leii de mare liniștiți. Pentru că le-a fost deranjat confortul, aceștia s-au ridicat de la locul lor și au început să vină spre turiști. Imaginile au fost filmate de Charlianne Yeyna, care, ulterior a vorbit despre această experiență inedită cu cei de la NBC San Diego. Totul a început de la o femeie care a vrut să le facă o fotografie de la un metru și jumătate.

„Sunt încă animale sălbatice și trebuie să le oferiți spațiul lor”

„Am început să înregistrez pentru că a fost foarte amuzant… să văd toți acești turiști fiind spulberați de acești lei de mare uriași. Leii de mare dormeau și erau pur și simplu masivi pe plajă, iar eu doar îi priveam.

Iar această femeie s-a apropiat foarte mult de ei, la un metru și jumătate, și încerca să le facă o fotografie de aproape, iar ei s-au trezit și au început să fugărească pe toată lumea. (…) Sunt încă animale sălbatice și trebuie să le oferiți spațiul lor”, a spus Yeyna.

Zona a fost restricționată

Consiliul municipal din San Diego a luat o hotărâre decisivă și a restricționat zona, pentru a evita comportamentul leilor de mare. De altfel, din cauza vizitatorilor care au agitat animalele, au avut loc mai multe incidente. Potrivit informațiilor unui purtător de cuvânt al SeaWorld, e posibil ca leii de mare să fi început să alerge pe oameni, pentru că se urmăreau unul pe celălalt.

Sursă foto: alephnews

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre