Un bărbat a locuit cu cinci urși sub podeaua casei. Animalele sforăiau de tremurau pereții

Un bărbat a locuit cu cinci urși sub podeaua casei. Animalele sforăiau de tremurau pereții
Un bărbat din SUA care a locuit toată iarna într-o casă închiriată în South Lake Tahoe a descoperit, odată cu venirea primăverii, că sub locuință era un loc perfect pentru hibernare.

Când și când, bărbatul auzea sunete mai ciudate, asemeni unor sforăituri, dar niciodată nu s-a gândit că ar putea fi un animal sub podea. Nu s-a panicat și a continuat să locuiască acolo toată iarna.

Mor, mor, mor…

Când s-a încălzit afară, spre sfârșitul lunii aprilie, sunetele au devenit mai dese și mai clare, astfel că bărbatul a recunoscut mormăitul unui urs. Imediat, a sesizat o organizație de protecție a acestor animale sălbatice, numită BEAR League, relatează CNN.
Până și ceilalți oameni care locuiesc în zonă au rămas surprinși, fiind pentru prima dată când au auzit și văzut o asemenea situație.

O echipă a organizației BEAR League a venit să verifice casa cu pricina și a descoperit sub ea nu mai puțin de 5 urși negri: o mamă și patru pui. Aceștia au spus că, cel mai probabil, urșii au stat sub casă de la începutul lunii decembrie, iar zgomotele pe care le auzea bărbatul care locuia acolo erau ale urșilor care sforăiau, sugeau la sânul mamei sau se rostogoleau. Explicația ar fi că urșii nu hibernează profund, ci intră într-un fel de stare de veghe.

Proprietarul nu a fost într-atât de ospitalier încât să-i reprimească pe urși la subsol

Atunci când echipa a descoperit animalele, ursoaica se trezise și se pregătea de plecare. A ieșit din bârlogul improvizat, însă nu și-a continuat drumul. S-a oprit, s-a așezat pe o parte și s-a uitat înapoi. Încet – încet, de sub casă au ieșit nu unul, ci patru pui. Ursoaica i-a luat și au plecat cu toții spre pădure. După câteva zile chiar s-au întors la casa respectivă, căutând bârlogul, însă de data asta nu au mai intrat, pentru că proprietarul a împrejmuit-o cu un gard electric.