Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu imens în fotbalul românesc. A mai plecat un căpitan de la Dinamo. Ultimul lui mesaj…

Doliu imens în fotbalul românesc. A mai plecat un căpitan de la Dinamo. Ultimul lui mesaj…
A fost unul dintre cei mai iubiți jucători, dar și arbitri. A plecat dintre noi la 78 de ani. A lăsat un ultim mesaj.

O mare valoare a sportului românesc s-a stins din viață. Toți cei care l-au iubit au sufletul frânt.

Doliu în fotbalul românesc. A mai plecat un căpitan

Fostul jucător dinamovist, arbitru şi conducător, Mircea Stoenescu a murit la vârsta de 78 de ani. Vestea a fost dată pe Facebook de ofiţerul de presă al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, Ionel Culina. N-a apucat să-și scrie amintirile așa cum și-a dorit foarte mult și nici să o vadă pe Dinamo la nivelul la care ar fi sperat.

„Am fost o rotiță bună într-un angrenaj strălucitor”

„Stați, nu o luați ca pe o tristețe, zâmbesc chiar! Dar e «Apusul meu de soare», ca să-l parafrazez pe Delavrancea. Mi-e teamă că n-am să mai pot să-mi scriu rândurile mele… Voiam să fac o broșură cu viața mea, cum am început de la mingea de cârpă, în cartier. (…) Am fost o rotiță bună într-un angrenaj strălucitor.

Nu am luat niciodată nota 4 în ziarul de sport. Aveam numai 7 sau 8. O dată am primit 9, după ce l-am marcat pe Dobrin, dar cred că a fost o greșeală de tipar. (…) Urmăresc toate meciurile la TV, nu pierd nici interviurile. Îmi vine să-mi rup bastonul când mă uit la clasament. (…)

Mi-a plăcut să fiu un tip exigent nu numai cu mine, ci și cu ceilalți. Am iubit munca, indiferent de zi sau de oră. Mi-a plăcut și sprițul, dar numai după victorii. Și-am câștigat destule meciuri”, au fost câteva din ultimele cuvinte ale lui Mircea Stoenescu.

Cornel Dinu a fost extrem de afectat

Suporterul dinamovist, fostul jurnalist Daniel Șendre, a spus că una dintre cele mai afectate persoane de decesul lui Stoenescu a fost Cornel Dinu. „Mister era tare, tare afectat, chiar m-a impresionat, eu de la domnia sa am aflat. Mister plângea”, a explicat Daniel Șendre.

Maestru emerit al sportului

Supranumit „Jandarmul lui Dobrin”, Mircea Stoenescu, maestru emerit al sportului a câştigat trei titluri de campion cu Dinamo, în 1962, 1971, 1973. Dar și Cupa României, în 1968. A mai jucat la Dinamo Piteşti, Dinamo Obor şi Dinamo Slatina. După ce a terminat cu cariera de fotbalist, a devenit arbitru divizionar A în 1981, iar apoi arbitru internaţional.

Dar și secretar, director general şi preşedinte executiv al FC Dinamo Bucureşti. De asemenea, Mircea Stoenescu a mai îndeplinit funcția de membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, membru al Comisiei de Analiză a Campionatului Naţional, membru al Comisiei de Disciplină şi de Recurs în cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal. Dar și observator de joc şi de arbitraj din partea LPF şi FRF.

Sursă foto: digisport, fanatik

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre