Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în familia lui Andrei Tinu. S-a stins în această dimineață

Doliu în familia lui Andrei Tinu. S-a stins în această dimineață
Au trecut 21 de ani de la moartea celebrului jurnalist Dumitru Tinu, într-un accident care, și azi, continuă să ridice semne de întrebare. Azi, familia e din nou îndoliată, un membru important a trecut la cele veșnice.

Este doliu în familia lui Andrei Tinu. Unchiul său, care purta același nume cu regretatul său tată, s-a stins în această dimineață. Politicianul a anunțat tragedia pe rețelele sociale. „Ne-a părăsit vărul tatălui meu, extraordinarul profesor și filolog Dumitru Tinu, de numele căruia se leagă realizarea unor acțiuni culturale și lucrări științifice remarcabile, de la Coteana.

Obiceiuri și tradiții” la „Dicționarul româno – bulgar”. Mai tânăr decât tizul său cu un an, profesorul Dumitru Tinu a continuat să-i păstreze vie memoria tatălui meu, ziaristul Dumitru Tinu. La despărțire, un pios omagiu și o rugăciune pentru ambii!”, a transmis Andrei Tinu pe Facebook.

Cine a fost profesorul Dumitru Tinu

Născut la data de 13 aprilie 1941 în comuna Coteana, județul Olt, ca și tizul său jurnalist, a urmat școala din satul natal, apoi Liceul „Radu Greceanu” și Facultatea de filologie la Universitatea de Vest din Timișoara. A fost profesor la școala din Coteana și multă vreme director al acestei instituții.

Profesorul Dumitru Tinu din Coteana, Olt, era cu un an mai tânăr decât tizul și verișoriul său, celebrul director al ziarului Adevărul, jurnalist mort într-un tragic accident în data de 1 ianuarie 2003 (Sursa foto: Facebook)

A publicat lucrări importante despre comuna natală: ,,Monografia comunei Coteana”, în colaborare (2003), ,,Școala Ion Conea Coteana”, în colaborare (2004), ,,Dicționar român-bulgar” (2022). Anul trecut profesorul Dumitru Tinu a lansat ultima sa carte, ,,Coteana, obiceiuri și tradiții”, lucrarea reprezentând un studiu etnografic participativ, lăudat de cititori pentru originalitate.

Andrei Tinu a revenit în politică, anul trecut

În toamna anului trecut, după trei ani de pauză, Andrei Tinu a decis să revină în viața politică. El este, din octombrie 2023, noul președinte al filialei București a Partidului Republican din România (PRR).

În vârstă de 37 de ani, Andrei Tinu este fiul celebrului director de la ziarul Adevărul, Dumitru Tinu. Are trei copii pe care-i crește împreună cu cea de-a doua soție. Noul președinte al filialei București a PRR este jurist, lector universitar doctor la Universitatea Titu Maiorescu. În trecut a ocupat funcţia de Preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, din partea PSD. Acum el și reprezentanții PRR se pregătesc serios de alegerile ce vor urma anul viitor. Din informațiile existente, se pare că acest partid va intra în alegerile din 2024 în Alianța AUR.

Sursa foto: Facebook

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre