Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în familia lui Victor Ponta. Soțul surorii lui, anchetat de procurorul Portocală, a făcut infarct

Doliu în familia lui Victor Ponta. Soțul surorii lui, anchetat de procurorul Portocală, a făcut infarct
Familia lui Victor Ponta trece prin momente cumplite. Bărbatului în vârstă de aproape 50 de ani i-a cedat pur și simplu inima. De ani de zile avea probleme în justiție, într-un dosar fabricat la comandă.

Doliu în familia lui Victor Ponta. Soțul surorii fostului premier Victor Ponta, omul de afaceri Iulian Herțanu, cel care fusese anchetat de procurorul Portocală de la DNA Ploiești, a făcut infarct și a murit. Decesul a fost constatat într-un spital din Iași, unde bărbatul ajunsese după ce făcuse infarct în cursul nopții trecute. Cumnatul fostului premier a fost o adevărată victimă a procurorilor Portocală și Onea, situație care, se pare, în final i-a slăbit inima și i-a pus capăt zilelor la o vârstă tânără.

Anchetat și hărțuit de ani de zile, a fpcut infarct

Potrivit unor surse, Iulian Herțanu a suferit un infarct, după ce, de câteva zile, acuzase o stare de oboseală care nu îi mai trecea. Căsătorit cu sora lui Victor Ponta, Iulian Herțanu a fost cercetat și chiar reținut pentru câteva luni de procurorii DNA într-un fals dosar privind un contract de extindere a rețelei de canalizare în orașul Comarnic. Dosarul, așa cum s-a dovedit ulterior, nu avea fundament. El fusese deschis la comandă, pentru a forța căderea lui Victor Ponta, în perioada în care era prim-ministru al României.

Iulian Herțanu a fost arestat șase luni, agresat și amenințat cu pușcăria dacă nu își denunță cumnatul, pe Victor Ponta

Anchetat și hărțuit de procurori, Iulian Herțanu a fost arestat timp de 6 luni, timp în care a fost amenințat cu închisoarea, pentru a fi determinat să facă denunțuri împotriva cumnatului său Victor Ponta, premier al României în perioada respectivă, și a omului de afaceri Sebastian Ghiță. Presa vremii a scris pe larg despre acest caz.

Procurorul Portocală i-a distrus complet viața cumnatului lui Ponta

Pe lângă insistența procurorilor Portocală și Onea de a face denunțuri, Iulian Herțanu a avut multe de îndurat și după gratii. El a fost pus în aceeași celulă cu interlopul Daniel Ionuţ Pietraru, cunoscut drept unul dintre cei mai agresivi indivizi, cu multe acte grave de violență la activ. Agresiunile au început practic din prima noapte petrecută în celulă.

După cele șase luni de arest, viața lui Iulian Herțanu a început să se destrame. E de amintit că dosarul respectiv nu este închis nici azi. Dar Iulian Herțanu a ajuns să își piardă în totalitate afacerile și, odată cu ele, orice posibilitate profesională de a câștiga decent. Inclusiv familia i s-a destrămat, soția sa, Alexandra, alegând calea divorțului. Cei doi aveau doi copii împreună, un băiat și o fată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre