Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în lumea filmului. Unul din starurile preferate ale francizei „Star Wars” a murit

Doliu în lumea filmului. Unul din starurile preferate ale francizei „Star Wars” a murit
E doliu la Hollywood, iar fanii sunt în lacrimi. Unul din starurile francizei „Star Wars” a murit, ieri. Este vorba de actorul preferat de fanii din întreaga lume. Oamenii sunt în stare de șoc.

Actorul britanic Jeremy Bulloch, interpretul celebrului vânător de recompense Boba Fett din franciza cinematografică „Star Wars”, a murit la vârsta de 75 de ani, informează AFP.

Artistul era grav bolnav. El a decedat joi într-un spital din Tooting, la sud de Londra, „din cauza unor complicaţii medicale care i-au agravat starea de sănătate, mai ales după mai mulţi ani de luptă cu maladia Parkinson”, după cum au anunțat reprezentanții săi.

Jeremy Bulloch, născut în Market Harborough, în comitatul Leicestershire, a apărut în mai multe producţii de televiziune din anii 1970 şi 1980, inclusiv în celebrele seriale „Doctor Who” şi „Robin of Sherwood”. El a  interpretat roluri secundare în trei filme ale francizei „James Bond”.

A devenit cunoscut mai ales prin rolul Boba Fett, un personaj preferat al fanilor francizei „Star Wars”. L-a jucat în două dintre acestea,  „Imperiul contraatacă” şi „Întoarcerea lui Jedi”. Deşi Boba Fett era un personaj relativ minor din aceste filme, el a devenit totuşi un mare favorit al fanilor.

„Era chintesenţa gentlemanului englez”

Mai mulţi colegi din distribuţia filmelor i-au adus un ultim omagiu prin intermediul unor mesaje publicate pe reţelele de socializare. „Jeremy Bulloch era chintesenţa gentlemanului englez”, a notat Mark Hamill, interpretul personajului Luke Skywalker, într-un mesaj pe Twitter.


Billy Dee Williams, care a interpretat personajul Lando Calrissian, a publicat pe aceeaşi platformă de microblogging: „Astăzi, l-am pierdut pe cel mai bun vânător de recompense din galaxie… Odihneşte-te în pace, Jeremy Bulloch”.

Jeremy Bulloch s-a retras oficial din activitate în urmă cu doi ani, în 2018, la vârsta de 73 de ani. El le-a mulţumit admiratorilor lui din lumea întreagă, înainte de a-şi anunţa retragerea din activitate. Artistul britanic şi soţia lui, Maureen, au avut împreună trei fii.

Sursa foto: Instagram

Ce face Virgil Ianțu de sărbători și cum se înțelege cu domnișoara Jasmina

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre