Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu în modă. A murit Yamamoto, designerul extravagant al lui Davin Bowie

Doliu în modă. A murit Yamamoto, designerul extravagant al lui Davin Bowie
Designerul care l-a îmbrăcat în cele mai neobișnuite ipostaze pe David Bowie, japonezul Kansai Yamamoto, a murit luni, de leucemie.

Considerat un pionier al modei în Japonia şi renumit pentru colaborările sale cu cântăreţul pentru care a creat costumele personajului Ziggy Stardust, un alter-ego al artistului britanic, Kansai Yamamoto avea 76 de ani. Anunțul morții sale a fost făcut pe rețelele sociale de fiica sa.

„A părăsit această lume împăcat, înconjurat de cei pe care îi iubea”, a anunţat actriţa Mirai Yamamoto într-un mesaj publicat pe Instagram. „Pentru mine, tatăl meu nu era doar persoana energică şi electrică pe care o cunoştea toată lumea, dar şi un om atent, binevoitor şi plin de afecţiune”, a mai scris vedeta pe aceeaşi reţea de socializare.


Kansai Yamamoto s-a născut în 1944 în Yokohama și nimic nu anticipa cariera pe care avea să o facă în modă. El s-a înscris la universitate pentru a studia ingineria, dar s-a răzgândit. În anul 1971, Yamamoto a devenit primul designer japonez care a organizat o prezentare de modă la Londra.


Reguli Feng Shui pentru un dormitor ideal

A murit Olivia de Havilland din „Pe aripile vântului”. Tocmai împlinise 104 ani


Creatorul nipon a devenit foarte apreciat de critici pentru creaţiile sale îndrăzneţe, care sfidau normele de gen şi care combinau motive tradiţionale japoneze – inclusiv unele inspirate din teatrul kabuki – cu motive fanteziste, în culori strălucitoare şi cu linii avangardiste în epocă.

A fost aclamat de publicul larg în urma colaborărilor sale cu David Bowie, pentru care a creat o serie de ţinute vestimentare dedicate lui Ziggy Stardust, un alter-ego al cântăreţului britanic. „Am considerat că estetica lui David şi ardoarea cu care voia să depăşească graniţele dintre genuri erau teribil de frumoase”, a declarat creatorul nipon pentru site-ul The Cut în 2018.

Designerul nipon îi cunoştea şi pe cântăreţii Elton John şi Stevie Wonder, cu care a colaborat de asemenea.  Creaţiile lui Kansai Yamamoto făceau adeseori trimitere la elemente din cultura japoneză.

Sursa foto: Instagram / Kansai Yamamoto

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre