Născut în anul 1955, Voicu Rădescu a fost crescut de către părinți comuniști ilegaliști. El a fost nepotul generalului Nicolae Rădescu, unul dintre premierii țării.
În timpul comunismului, nu a avut șansa să se afirme în propiul stil și a fost nevoit să se dedice sportului. Pasiunea pentru lectură și arte scenice a rămas vie în interiorul artistului. După căderea regimului comunist, Voicu Rădescu s-a dedicat unicei sale iubiri: arta scenei.
Ela fondat primul teatru independent din România. E cunoscut și pentru că a deschis Green Hours jazz-cafe, care este cel mai vechi club de jazz din țară și un loc unde viziunea despre artă este expusă în cel mai autentic mod.
Doliu în teatru
Oamenii din lumea artistică îl deplâng pe Voicu Rădescu. Moarta sa la numai 65 de ani a lăsat un gol în sufletul colegilor din teatru. „A fost unul din idealiștii ăia care fac ca lumea să pară că are speranță, că există niște valori care se ridică deasupra mărunțișurilor care ne guvernează viețile”, este mesajul publicat de Tudor Chirilă pe rețelele de socializare.
Și Nicușor Dan, primarul general al capitalei, și-a exprimat regretul. „Ne-a părăsit Voicu Rădescu, după o grea suferință, pe care a îndurat-o cu deosebită demnitate. Mulți oameni din zona culturală i-au fost aproape în aceste luni, în special Lia Bugnar și Rozana Mihalache. Te copleșea cu altruismul lui. Sunt mândru că a fost declarat cetățean de onoare al Bucureștiului”, a scris edilul.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook