Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu la Hollywood. Colegii sunt șocați de încă o moarte a unui actor de doar 50 de ani

Doliu la Hollywood. Colegii sunt șocați de încă o moarte a unui actor de doar 50 de ani
Tyler Christopher, un actor cunoscut pentru că a jucat în telenovelele „General Hospital” și „Days of Our Lives”, a murit. Vestea a fost dată de un fost coleg. Artistul avea doar 50 de ani.

Maurice Benard a confirmat moartea actorului marți pe Instagram. „Cu mare tristețe împărtășim vestea morții lui Tyler Christopher. Tyler a decedat în această dimineață în urma unui eveniment cardiac în apartamentul său din San Diego”, a declarat acesta.

„Suntem mai mult decât devastați”

Maurice a povestit și cât de talentat era prietenul și colegul său, despre care a spus că a fost un „suflet dulce”. „Tyler a fost un individ cu adevărat talentat care a luminat ecranul în fiecare scenă pe care a jucat și s-a bucurat să aducă bucurie fanilor săi loiali prin intermediul actoriei sale.

Tyler a fost un suflet dulce și un prieten minunat pentru toți cei care l-au cunoscut. Tyler a fost un susținător al unei mai bune sănătăți mintale, care a vorbit deschis despre luptele sale cu depresia bipolară și cu alcoolul. Suntem mai mult decât devastați de pierderea prietenului nostru drag și ne rugăm pentru copiii și tatăl său”, a încheiat acesta.

Christopher Tyler, actorul premiat cu Emmy pentru „General Hospital” și „Days of Our Lives”, a murit. Sursă foto: latimes.com

A jucat în cea mai lungă telenovelă din America

Tyler Christopher l-a interpretat pe Nikolas Cassadine în cea mai longevivă telenovelă americană care a ținut din 1996 până în 2016. În urma prestației sale, actorul a obținut un „Daytime Emmy Award” pentru rol principal remarcabil, precum și mai multe nominalizări. Christopher a jucat, de asemenea, rolul lui Stefan DiMera în „Days of Our Lives” din 2018 până în 2019, pentru care a obținut ultima dintre cele cinci nominalizări la Daytime Emmy.

„Am inima frântă”

Și producătorul executiv al „General Hospital”, Frank Valentini, a postat pe Instagram un mesaj în care plânge moartea lui Tyler. „Am inima frântă la aflarea veștii decesului lui Tyler Christopher. A fost amabil, un actor incredibil și un prieten drag, care a fost iubit de familia noastră #GH și de fanii lui Nikolas Cassadine. În numele tuturor celor de la General Hospital, sincerele noastre condoleanțe se îndreaptă către cei dragi lui în aceste momente dificile”, a fost mesajul lui Frank.

S-a luptat cu tulburarea bipolară

Tyler Christopher Baker s-a născut la 11 noiembrie 1972, în Joliet, Illinois, și a crescut în Delaware, Ohio. În adolescență a fost atletism, apoi și-a mutat atenția la fotbal și în final, la actorie. După liceu, a urmat cursurile Universității Wesleyan din Ohio timp de doi ani și apoi s-a mutat la Los Angeles.

La începutul anilor 1990, Christopher a dat o audiție pentru „General Hospital”, dar rolul a revenit unui alt actor. În 1996, a fost distribuit în rolul lui Cassadine pentru serial, dând astfel startul carierei sale de telenovelist. A avut un succes fulminant în serialul de zi, dar s-a luptat cu tulburarea bipolară în cea mai mare parte a vieții sale și, mai târziu, cu probleme legate de abuzul de substanțe.

S-a luptat cu tulburarea bipolară, alcoolul și substanțele interzise

„M-a zdrobit”

În timpul unei apariții din 2022 în podcastul „State of Mind” al lui Benard, Christopher a vorbit despre plecarea sa din „General Hospital”. „M-a zdrobit, pentru că am luat de bun singurul lucru pe care îl iubesc cel mai mult. În primul rând, lucrul pe care îl iubesc cel mai mult mi-a fost luat. Doi, l-am aruncat.

Nimeni nu mi l-a luat. Eu l-am aruncat, bine? Faptul că a trebuit să ies pe acele uși în acele circumstanțe a fost ca și cum aș fi spus: „Wow, asta e pe bune, omule. Asta e pe bune”. Mândria și ego-ul meu au intervenit foarte repede. Pe cine pot da vina pentru asta? Și când m-am uitat în oglindă, am găsit o singură persoană spre care să arăt cu degetul”, a mărturisit actorul.

A fost la un pas să moară de trei ori din cauza alcoolului

Tot în acest podcast, a dezvăluit că a încercat pentru prima dată alcoolul la vârsta de nouă ani. Și, din cauza abuzului de alcool, a fost aproape să moară de trei ori. De două ori din cauza intoxicației cu alcool și o dată din cauza unui episod care a avut loc în timpul sevrajului cu substanțe, când Christopher a căzut și a trebuit să i se facă o craniotomie de urgență. În urma acestui episod, medicii au impus ca Tyler să fie plasat sub tutelă medicală.

A ajuns în Ohio, unde a locuit cu sora sa, Susan Asmo Baker. În Ohio, el a spus că s-a luptat cu izolarea. S-a căsătorit cu Eva Longoria, starul din „Neveste disperate”, în 2002, dar cuplul s-a despărțit în 2004. În 2008, s-a căsătorit cu fosta reporteră ESPN Brienne Pedigo. El și Pedigo au avut doi copii, Greysun James Christopher și Boheme Christopher, și se pare că au divorțat în 2021.

Urma să scrie o carte

În emisiunea „State of Mind” din 2022 a mărturisit că era în curs de a scrie o carte în care să detalieze luptele cu sănătatea mintală și abuzul de substanțe. „Scopul principal al acestei cărți nu este să scot povestea pentru ca oamenilor să le fie milă de mine. Un motiv pentru ca un alt dependent, un alt tip sau o altă tipă cu tulburare bipolară, să citească asta și să-și spună: „Și eu sunt așa”. Nu e nimic în neregulă cu asta”, a spus actorul. Nu este clar dacă această carte a fost terminată înainte de moartea sa.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre