Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu la Hollywood. Unul din actorii Star Trek Continues a murit

Doliu la Hollywood. Unul din actorii Star Trek Continues a murit
Grant Imahara, interpretul lui Sulu din seria Star Trek Continues, inginer și co-prezentator al emisiunii MythBusters de pe Discovery, a murit la 49 de ani. Acesta a suferit un anevrism cerebral.  

Inginer pasionat de robotică, Grant Imahara a fost co-prezentator în emisiunea dedicată științei, MythBusters. El era celebru pentru că a proiectat şi construit roboţi pentru spectacol şi a operat computerele şi electronica necesară testării miturilor. Dorind să ducă mai departe cunoștințele despre lume, împreună cu doi colegi, Kari Byron şi Tory Belleci, au realizat o nouă emisiune, White Rabbit, pe Netflix.

Imahara a fost şi actor, interpretându-l pe Sulu în seria Star Trek Continues. El a jucat în mai multe episoade din serialul web realizat de fani Star Trek Continues. L-a interpretat pe Hikaru Sulu, locotenent, cârmaci și ofițer al treilea la USS Enterprise, în cadrul emisiunii care a fost o continuare neoficială a Star Trek: The Original Series.

„Grant Imahara a fost o parte importantă a familiei Discovery şi un bărbat cu adevărat minunat. Gândurile şi rugăciunile noastre merg către familia sa”, a declarat un reprezentant Discovery într-o declaraţie de presă, conform The Hollywood Reporter.

Specialistul numărul 1 în robotică și cobai uman

Născut în Los Angeles, Imahara a studiat inginerie electrică la Universitatea din California de Sud (deși a avut scurte îndoieli și a vrut să devină scenarist). Ulterior a combinat cele două pasiuni și a ajuns în laboratoarele THX asociate Lucasfilm. În cei nouă ani la Lucasfilm, a lucrat pentru diviziunile companiei THX și Industrial Light and Magic (ILM).


Sâni cresc mai mari cu mărar! Trucuri naturiste

Fii și tu ca Angelina Jolie. Secretul hranei pentu creier și trup dezvăluit de antrenorul personal


La ILM devenit producător principal de modele specializat în animatronică și a produs pentru seriile Star Wars ale lui George Lucas, precum și The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions, Galaxy Quest, XXX: State of the Union, Van Helsing, The Lost World: Jurassic Park, AI Inteligență artificială și Terminator 3: Rise of the Machines.

În 2000, Imahara a concurat și în BattleBots de la Comedy Central cu un robot pe care și-a construit-o numit „Deadblow” care s-a clasat al doilea la finalul primului sezon. Pe măsură ce computerele au început să preia munca sa, un fost coleg de ILM i-a sugerat lui Imahara să vină la bordul Mythbusters, emisiunea Discovery, unde, în calitate de co-prezentator, a devenit un „cobai uman”, după cum singur s-a denumit.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre