Simona Ionescu / Redactor Șef

Doliu național. Celebrul chef a murit în ziua de Crăciun. Curg mesajele din toată lumea

Doliu național. Celebrul chef a murit în ziua de Crăciun. Curg mesajele din toată lumea
Se spune că aceia care mor de Crăciun, ajung direct în rai. O țară întreagă, dar și fani din multe țări ale lumii îl plâng pe bucătarul care a murit mult prea tânăr.

Celebrul chef supranumit „nașul toast-ului cu avocado a murit în ziua de Crăciun. Bucătarul de renume mondial Bill Granger avea doar 54 de ani. El era chef-ul din spatele lanțului de restaurante Bill. Australianul a murit  în ziua de Crăciun,  cu soția și cele trei fiice alături, în spitalul din Londra unde era internat.  El suferea de cancer, boală descoperită în urmă cu câteva luni și care a avut o evoluție galopantă în cazul lui.

Bill Granger, celebrul chef australian cu restaurante în lumea largă, a murit de cancer la 54 de ani (Sursa foto: Instagram)

Bucătarul născut în Melbourne, care a avut o carieră de 30 de ani, și-a deschis primul restaurant  în Sydney în  1993. În 2011 a deschis prima locație din Londra, Granger &; Co, în Notting Hill. A avut restaurante în Seul și Tokyo, a scris 14 cărți de bucate, a prezentat o serie de emisiuni de gătit și a apărut ca jurat invitat la MasterChef Australia.

Celebrul chef a murit în ziua de Crăciun

Familia Granger a făcut anunțul tragic: „Cu mare tristețe, familia lui Bill Granger anunță că a murit pe 25 decembrie, la vârsta de 54 de ani. Un soț și tată dedicat, Bill a murit liniștit în spital cu soția sa Natalie Elliott și cele trei fiice, Edie, Ines și Bunny, la căpătâiul său.

Bill Granger era cunoscut pentru modul în care gătea adovado pentru micul dejun. El a transformat un preaparat banal în operă de artă (Sursa foto: Instagram)

Născut în Melbourne, Australia, Bill a fost un bucătar autodidact care a devenit și scriitor culinar celebru la nivel mondial, cu o carieră de peste 30 de ani. Tuturor ne va fi profund dor de el, familia îi este recunoscătoare pentru toată dragostea și sprijinul care i-au fost oferite”, arată Daily Mail.

Vedete internaționale îl plâng pe Bill Granger

Jamie Oliver a numit vestea morții colegului său de breaslă „sfâșietoare”. El a spus: „Aceasta este o veste devastatoare. Sunt atât de trist să aud asta, ce tip a fost … Un suflet minunat uman, bun, calm… Am admirat tot ceea ce reprezenta în domeniul gastronomiei. Îmi amintesc prima dată când l-am întâlnit cu multe luni în urmă. Nu ar fi putut fi mai drăguț, iar mâncarea lui a fost atât de bună!”

Și actorul australian Hugh Jackman a făcut o declarație comună cu fosta sa parteneră Deborah-Lee Furness, pe Instagram: „Suntem devastați să auzim vestea morții lui Bill. Talentul său, bucuria sa de a trăi, modul în care a adus oamenii împreună și angajamentul său față de familie au fost inspiraționale”.

Gwyneth Paltrow, a transmis, de asemenea, un mesaj familiei Granger. „Dumnezeule, este atât de sfâșietor! Vă iubesc pe toți”, a scris ea.

Actorul Richard E Grant a împărtășit un rând de emoji-uri sfâșietoare, în timp ce cântărețul și actorul australian Jason Donovan l-a numit pe Granger o „rază de soare australiană” care a dispărut prea repede.

 

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre