Simona Ionescu / Redactor Șef

Primele imagini din noua serie Chefi la cuțite. Cu ce își ocupă timpul cei patru jurați

Primele imagini din noua serie Chefi la cuțite. Cu ce își ocupă timpul cei patru jurați
Noii jurați „Chefi la cuțite” au fost anunțați de Antena 1 în urmă cu o săptămână. Sezonul 13 purta va avea patru în loc de trei. Publicul așteaptă cu sufletul la gură difuzarea episoadelor.

Momentan se filmează intens pentru noul sezon Chefi la cuțite. Ajuns la sezonul cu numărul 13 acesta părea urmărit de ghinion. Cei trei jurați – vedetă, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au refuzat să mai participe la filmări, dar acum au apărut primele imagini din noul set Chefi la cuțite. Noii chefi– jurați și-au intrat în „pâine” și sunt dornici să devină și ei mari vedete, pe măsura predecesorilor. Nu că n u ar fi, deja, având în spate cariere cu adevărat fabuloase, fiecare dintre ei.

Asta, în timp ce Antena Group se judecă, individual, cu fiecare din cei trei foști jurați, pentru a-i obliga să își respecte contractele în baza cărora, ani la rând, au fost plătiți, fiecare, cu multe mii de euro pentru fiecare zi de filmare. Respectarea contractului înseamnă că cei trei ori se vor întoarce să jurizeze emisiunea – fanion a postului TV, ori vor plăti despăgubiri substanțiale trustului de presă.

Primele imagini din nou set Chefi la cuțite

Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia sunt cei patru noi jurați de la Chefi la cuțite. „Cu o vastă experiență în domeniul gastronomic, cei patru jurați sunt gata să-i cunoască pe toți cei care îşi doresc o carieră în acest domeniu și să le dea mai departe din experiența lor”, anunța Antena 1, în comunicat  de presă, în urmă cu aproximativ o săptămână.

Unul din ei s-a grăbit să anunțe ce se întâmplă în platourile de filmare. Richard Abou Zaki este entuziasmat de noua sa ipostază, de jurat și a postat pe rețelele sociale imagini din set  cu mesajul „ne-am întors”.

Chef Richard Abou Zaki a dezvăluit primele imagini din set. Filmările sezonului 13 sunt avansate (Sursa foto: Instagram)

Richard Abou Zaki gătește de la vârsta de 8 ani, de când rămânea singur acasă pentru că mama lui lucra într-o fabrică. S-a născut la Piatra Neamț, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani. Și-a început cariera în Le Gavroche, primul restaurant cu 3 stele Michelin din Anglia.

S-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat alături de faimosul Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana, un restaurant cu trei stele Michelin clasat pe locul 1 pe lista celor mai bune 50 de restaurante din lume de două ori. După 3 ani și-a deschis propriul restaurant, ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare. În prezent deține 4 restaurante în Italia, ultimul fiind deschis toamna aceasta.

Cu ce își ocupă timpul noii jurați Chefi la cuțite

Nici colegii lui de emisiune și breaslă nu sunt mai prejos. Unii din ei au dezvăluit cu ce își ocupă timpul în afara sesiunilor solicitante de filmare. Ștefan Popescu și-a descoperit întâmplător dragostea pentru gătit, dar a ajuns imediat în topul celor mai apreciați chefi din România, fiind pentru o perioadă Executive Chef la două dintre cele mai importante hoteluri din Capitală.

A urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franța – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009 și a a lucrat pro bono în restaurantul Belcanto din Portugalia, restaurant deținut de ilustrul Jose Avilez.

În prezent, Popescu oferă consultanță pentru tot ce înseamnă deschidere de restaurante și/sau săli de evenimente, este formator în cadrul școlii de bucătari HORECA School și formator în cadrul școlii de mini chefi Kids Chef Academy. Zilele acestea este cu adevărat ocupat la academie. Copiii au venit în număr mare, iar celebrul chef îi învață să prepare căsuțe din turtă dulce. Sunt inclusiv luminate din interior, după cum a dezvăluit acesta pe rețelele sociale.

Când se va difuza noul sezon Chefi la Cuțite

Alexandru Sautner a început să lucreze în domeniu în anul 1991, în Germania. Peste 7 ani a deschis propriul restaurant, acolo, apoi, peste ani, încă două. Din 2013 a revenit în România. A de deschis  Caelia, un restaurant aflat pe plaja din Mamaia, iar doi ani mai târziu prima gelaterie artizanală din București, Cremeria Emilia, are acum 14 locații. În pandemie a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, un restaurant cu bucătărie mediteraneeană.

Orlando Zaharia a lucrat ca bucătar pentru Președinția României, a fost membru în echipa națională de bucătari și cofetari a României la competiții internaționale. În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureștiului, în octombrie 2019 a câștigat prima ediție Chef de România, competiție dedicată bucătarilor profesioniști.

Din decembrie, cei patru chefi au intrat în bucătăria Chefi la cuțite pentru a da startul noului sezon ce va fi difuzat în primăvară la Antena 1.

Sursa fo to / video. Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre