Simona Ionescu / Redactor Șef

Cheful Ștefan Popescu, noul jurat „Chefi la cuțite”, a gătit pentru președintele Ucrainei

Cheful Ștefan Popescu, noul jurat „Chefi la cuțite”, a gătit pentru președintele Ucrainei
Profesionist desăvârșit, chef Ștefan Popescu a intrat cu tot sufletul în proiectul „Chefi la cuțite” și vrea să le dea concurenților din vasta experiență în domeniul culinar.

Formator în cadrul școlii de bucătari HORECA School și formator în cadrul școlii de mini chefi Kids Chef Academy, chef Ștefan Popescu a gătit de-a lungul vremii atât pentru fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroșenko, cât și pentru secretarul general al NATO, iar în 2021 s-a ocupat și de meniul lui Francois Hollande, când a fost în vizită la București, potrivit gustos.ro.

„Mi-am început cariera în domeniul culinar la o vârstă destul de înaintată”

A cucerit România cu preparatele sale culinare, dar spre deosebire de alți colegi de breaslă, acesta a descoperit arta culinară la o vârstă la care alții erau deja cunoscuți. „Spre deosebire de alți colegi de breaslă care și-au descoperit această pasiune încă din copilărie, influențați de bunica sau mama, eu mi-am început cariera în domeniul culinar la o vârstă destul de înaintată. Să zicem, vârstă la care alții aveau deja mulți ani în spate sau erau deja consacrați.

„Am fost selectat pentru bucătărie, deși nu dețineam cunoștințe sau cursuri”

Cariera mea în domeniul culinar a început în mod absolut întâmplător, în momentul în care mi-am depus CV-ul în cadrul hotelului Marriott, pentru mai multe departamente. Pur și simplu aveam nevoie de un job, însă din fericire am fost selectat pentru bucătărie, deși nu dețineam cunoștințe sau cursuri. Acolo am primit toate trainingurile necesare pentru entry level.

Un jurat pe cinste: chef Ștefan Popescu

A urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franța

Pasionat până în măduva oaselor de bucătărie, Ștefan Popescu a fost o perioadă Executive Chef la două dintre cele mai importante hoteluri din Capitală. Pentru că a fost și va rămâne un îndrăgostit al patiseriei, a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franța – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009.

Pentru a căpăta cât mai multă experiență, el a lucrat fără să fie plătit în restaurantul Belcanto din Portugalia, locație care aparține lui Jose Avilez, unul dintre cei mai cunoști și apreciați bucătari din Portugalia. De altfel, acest restaurant se află în fiecare an în top 50 al celor mai bune locații din lume.

Cum se simte în rolul de jurat „Chefi la cuțite”

„Acest rol vine la pachet cu multă responsabilitate. Responsabilitate față de emoțiile, aspirațiile și pasiunea care se află în spatele fiecărui preparat. Atât în viața de zi cu zi, cât și în cea profesională sunt obiectiv, corect și flexibil, nu urmăresc perfecțiunea, vreau să descopăr potențial și entuziasm, astea sunt așteptările mele în ceea ce îi privește pe concurenți”, a declarat Ștefan Popescu, după ce a fost cooptat în echipa celor patru jurați „Chefi la cuțite”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre