Simona Ionescu / Redactor Șef

Donald Trump, avertisment final de la judecător. L-a amenințat direct cu închisoarea

Donald Trump, avertisment final de la judecător. L-a amenințat direct cu închisoarea
Donald Trump nu se potolește deloc. Fostul președinte a reușit să îl scoată din sărite pe judecătorul din cazul legat cu banii dați actriței de filme pentru adulți. Trump a primit un ultim avertisment de la judecător, care l-a amenințat că data viitoare când nu stă cuminte îl trimite direct la închisoare.

Procesul în care Donald Trump este judecat pentru că ar fi făcut fals în acte și evaziune și ar fi plătit-o pe actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels cu 130.000 de dolari este deja cunoscut. Și s-a popularizat, în parte și din cauza inculpatului Trump, care a dat declarații de-a lungul timpului vizavi de speță. 

Acum însă, Trump a primit avertisment final de la judecător. Acesta i-a transmis că dacă nu tace, îl trimite direct la pușcărie. Fostul președinte a fost acuzat Marți în New York de sfidare la adresa Curții și de încălcare a unui ordin de confidențialitate pe care îl primiseră toți cei implicați, inclusiv Trump. 

Trump l-a scos din sărite pe judecător 

Evident că Donald Trump a considerat că regulile nu i se pot aplica și lui, astfel că a tot vorbit de acuzațiile ce i se aduc, ba chiar spunea la un moment dat că judecătorul este corupt, iar ordinul de a nu vorbi despre caz este unul constituțional. Totul a fost publicat pe X, la vedere, astfel că au apărut rapid și consecințele. 

Trump s-a plâns pe X că ordinul de confidențialitate este neconstituțional, ba chiar l-a acuzat pe judecător că e corupt

Donald Trump a primit pentru început o amendă de 9.000 de dolari, adică 1.000 pentru fiecare încălcare a ordinului de confidențialitate emis în acest caz, în total nouă încălcări. 

Judecătorul l-a amenințat cu închisoarea, dacă nu tace din gură 

Curtea a transmis și un mesaj care îl vizează direct pe Trump, semn că situația este inflamată: „Deși 1.000 de dolari ar putea fi suficient în majoritatea cazurilor pentru a proteja demnitatea sistemului judiciar … din păcate, nu va obține rezultatul dorit în acele cazuri în care persoana care manifestă dispreț poate să-și permită cu ușurință o astfel de amendă.

Donald Trump riscă închisoarea dacă nu tace din gură

Pârâtul este avertizat prin prezenta că această Curte nu va tolera încălcări intenționate continue ale ordinelor sale legale și că, dacă este necesar și potrivit circumstanțelor, va impune o pedeapsă cu închisoarea”, a fost mesajul judecătorului către Donald Trump. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre