Simona Ionescu / Redactor Șef

Donald Trump, primul discurs în aer liber după tentativa de asasinat. Ce măsuri de siguranță a luat Secret Service

Donald Trump, primul discurs în aer liber după tentativa de asasinat. Ce măsuri de siguranță a luat Secret Service
Donald Trump va vorbi din nou la mitingurile în aer liber, dar de data asta Secret Service, serviciul de securitate al SUA, a luat măsuri drastice.

Secret Service al SUA a luat măsuri radicale pentru ieșirile a lui Donald Trump la mitingurile în aer liber. US Secret Service a luat măsuri să înconjoare podiumul cu sticlă balistică după ce fostul președinte a supraviețuit unei tentative de asasinat.

Podiumul lui Trump va fi înconjurat la mitinguri cu sticlă balistică

Instituția de protecție a SUA – Secret Serice va folosi sticlă antiglonț pentru a-l proteja pe Donald Trump la mitinguri de campanie în aer liber, potrivit unor rapoarte, după ce fostul președinte a supraviețuit unei tentative de asasinat în iulie 2024.

Agenția intenționează să înconjoare podiumul lui Trump cu sticlă balistică, au raportat mai multe agenții de presă, o măsură rezervată de obicei președinților și vicepreședinților în exercițiu. ABC News a fost primul care a relatat despre utilizarea geamurilor antiglonț.

Panouri de sticlă pe trei laturi

Agenții Secret Service intenționează să folosească panouri de sticlă pentru a-l înconjura pe Trump pe trei laturi.

Un oficial al Secret Service a declarat pentru Washington Post că agenția a început să poziționeze panouri de sticlă balistică în întreaga țară, pentru a le transporta mai ușor la diverse evenimente ale lui Trump. Oficialul a declarat că sticla balistică va fi utilizată și la evenimentele organizate de Kamala Harris, candidatul democrat la președinție, dacă va fi necesar.

Deja miercuri a avut loc primul miting cu măsuri de protecție. Donald Trump a ţinut un miting în statul cheie Carolina de Nord și a beneficiat de panourile din sticlă. Trump a acuzat-o la această întrunire pe vicepreşedinta democrată Kamala Harris că este „cea mai radicală persoană de stânga” intrată vreodată în cursa prezidenţială şi a proclamat că milioane de locuri de muncă vor „dispărea dintr-o singură lovitură” dacă ea va câştiga.

Sticla antiglonț a fost folosită și când Obama a sărbătorit câștigarea alegerilor prezidențiale

Trump, cu urechea bandajată după atentat

De obicei, sticla anti-glonț este utilizată exclusiv pentru președinții în exercițiu și vicepreședinții acestora, deși a fost folosită în noiembrie 2008, când Barack Obama, pe atunci senator al SUA, a apărut în Chicago pentru a sărbători câștigarea alegerilor prezidențiale.

În urma atentatului împotriva lui Trump, directorul Secret Service a demisionat

O persoană a fost ucisă, două persoane au fost grav rănite, iar Donald Trump a fost rănit la ureche în schimbul de focuri din Butler. Directorul Secret Service, Kimberly Cheatle, a demisionat 10 zile mai târziu.

La începutul acestei luni, noul director interimar al agenției a descris împușcăturile drept „un eșec” al serviciilor de securitate. Și a declarat că agenții ar fi trebuit să aibă o acoperire mai bună a acoperișului de unde au fost trase focurile de armă. Atacatorul a fost ucis de lunetiști guvernamentali la scurt timp după ce a deschis focul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre