Simona Ionescu / Redactor Șef

Dorin Chioțea este noul șef la Sport din TVR. Numirea a venit după Jocurile Olimpice de la Tokyo

Dorin Chioțea este noul șef la Sport din TVR. Numirea a venit după Jocurile Olimpice de la Tokyo
Foarte mulți români au stat lipiți de televizoare pentru a vedea Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipa TVR a fost de ispravă și ne-a dat informații importante. La întoarcere, au fost primiți cu tort, iar matinalul Dorin Chioțea a fost numit șef la Sport.

Românii s-au trezit în toiul nopții să îl vadă pe David Popovici, tânărul de 16 ani, care a surprins pe toată lumea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Au fost fericiți să vadă medalii importante aduse acasă de canotoarele noastre. Știrile TVR au fost urmărite cu sufletul la gură.

La întoarcere, jurnaliștii TVR au fost primiți cu tort, cu felicitări și o numire surpriză. Matinalul Dorin Chioțea, a fost numit șeful Departamentului Sport de la TVR.

La întoarcere, jurnaliștii TVR au fost primiți cu tort, iar matinalul Dorin Chioțea a fost numit șef la Sport.

Dorin Chioțea este noul șef la Sport din TVR

Dorin Chioțea a plecat chiar de ziua lui în Japonia. A plecat de la matinalul TVR, iar pe tot parcursul deplasării ne-a oferit informații prețioase despre sportivii români, dar și despre surprizele Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Pagina lui de socializare a fost plină de sportive frumoase, pe care le-a lăudat și dacă nu au avut rezultate excelente. A făcut reportaje cu fostul lui coleg de la Medicină, japonezul Tiberiu Hiroshi Suzuki, ne-a arătat unde lucrează, ce mănâncă, ce suveniruri poți cumpăra din Japonia. Exact ca un jurnalist de teren care vede prea multe lucruri interesante și vrea să le împărtășească.

Iată că munca lui neobosită a fost răsplătită. Paginademedia scrie că jurnalistul Dorin Chioţea a fost numit şef al departamentului sport din TVR. Numirea vine la doar câteva zile după de jurnalistul s-a întors de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde a fost în echipa TVR şi a avut zilnic corespondenţe (trei-patru corespondenţe zilnic pe TV şi zeci de ştiri de la Olimpiadă, pentru online, zilnic).

Dorin Chioțea a făcut reportaje cu fostul lui coleg de la Medicină, japonezul Tiberiu Hiroshi Suzuki

Dorin Chioțea, jurnalist cu experiență

În ultimii ani, Dorin Chioţea a lucrat la matinalul TVR, întâi ca reporter al emisiunii (cu transmisiuni live, de pe teren, în fiecare ediţie). A plecat în Japonia de ziua lui, direct de la matinalul TVR „Cu capu-n zori”.

Dorin Chioţea îl înlocuieşte pe Eduard Dârvariu (director TVR), care ocupa ca interimar şi această poziţie de patru luni. Înaintea lui Dărvariu a fost Mircea Medaru.

Contactat de Paginademedia.ro, Dorin Chioţea a confirmat informaţia. „E o onoare pentru mine, având în vedere istoria Departamentului Sport din TVR. O onoare care nu putea fi refuzată, cu atât mai mult cu cât este vorba de un serviciu public”, a spus jurnalistul.

„În ultimele zile la Tokyo, am primit un telefon de la directorul general al TVR, Ramona Săseanu. Ne-a felicitat pe toţi pentru munca de la Jocurile Olimpice şi mi-a zis dacă mă pot gândi la această propunere.”

Ce va face în această poziţie

„Îmi propun să readuc strălucirea pe care sportul din TVR o merită. Avem cei mai buni comentatori, dar şi jurnalişti şi producători cu experienţe variate şi îndelungate”, a declarat Chioţea.

„Sigur că sunt lipsuri, pentru că nu mai avem atâtea drepturi de difuzare, dar aici este vorba de jurnalism, asta trebuie să vadă publicul”, a continuat Dorin Chioţea.

Chioţea are un background consistent pe zona de sport, în care a lucrat aproape 15 ani. Licenţiat în Medicină în Bucureşti, a intrat în presă şi a început ca reporter de sport la Ziua, acum 25 de ani, apoi din 1996 au urmat trusturile Ringier și Adevărul.

Când a trecut la televiziune, în 2011 (la Realitatea), s-a ocupat tot de zona de sport.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre