Simona Ionescu / Redactor Șef

Dovada din părul Simonei Halep. Ce spune un mare cercetător că s-a găsit la analiză

Dovada din părul Simonei Halep. Ce spune un mare cercetător că s-a găsit la analiză
12 septembrie a fost o zi grea pentru Simona Halep care a primit verdictul de la ITIA: patru ani de suspendare. Un mare cercetător dă totul peste cap cu declarațiile sale.

Simona Halep a fost găsită vinovată de ITIA pentru că a folosit la US Open 2022 substanța interzisă roxadustat. A doua problemă se referă la nereguli în pașaportul biologic. Declarația cercetătorului care a analizat părul sportivei schimbă totul.

Medicul Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de toxicologie CHU de Garches din Franța care a analizat părul Simonei Halep aruncă bomba. Acesta spune că nu a consumat roxadustat, motiv pentru care susține că a fost condamnată pe nedrept. Medicul se află printre cei patru martori experți, care au fost chemați de sportiva româncă la audierile care au avut loc la tribunalul Sport Resolutions.

„Verdictul dat Simonei Halep este o greșeală”

Membru al Academiei Naționale de Medicină și Farmacie din Franța, expert în farmacologie și toxicologie și membru al Curții de Apel din Versailles, Jean-Claude Alvarez consideră că cei care au dat verdictul nemilos au condamnat o femeie nevinovată.

Profesorul a punctat pentru L’Equipe că verdictul dat Simonei este o greșeală și că, potrivit probelor pe care el le-a analizat, este imposibil ca Simona Halep să fi consumat Roxadustat. În plus, medicul spune că această substanță se găsește foarte greu în Europa, iar în SUA nu e de găsit.

Profesorul Alvarez, care a studiat părul Simonei Halep, spune că sportiva nu a consumat roxadustat

„Având în vedere concentrația din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat”

„Ai crede că visezi. Suntem în plin proces de condamnare a unei femei nevinovate. Ea a pledat întotdeauna pentru un sport fără dopaj. Aceasta este o greșeală!

Având în vedere concentrația din părul ei, este imposibil ca ea să fi luat roxadustat (un produs care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii) în mod eficient. Roxadustat este o substanță care abia există în Europa, nu există în Statele Unite”, a spus Alvarez.

„Am identificat sursa: colagenul ei”

Pe de altă parte, Alvarez susține că sursa de contaminare ar fi colagenul pe care sportiva l-a consumat, care conține ingrediente din China, unde se găsește roxadustat. „Nivelul de Roxadustat al Simonei este de 0,2 nanograme pe mililitru (în urină). Asta nu mai înseamnă nimic.

S-ar putea să le ai dacă iei suplimente alimentare. Sunt o grămadă de prostii, e ridicol! Am identificat sursa. Colagenul ei (pulbere care se amestecă cu apă pentru dureri fizice) are Roxadustat în el. Colagenul este fabricat cu ingrediente care vin din China.

„Sursa de contaminare este foarte clară”

În China, Roxadustat este extrem de răspândit. Sursa de contaminare este foarte clară. A existat o pacientă tratată în Franța cu Roxadustat, iar eu i-am luat o mostră de păr. Am găsit în părul acestei femei o concentrație de peste 100 de ori mai mare decât în părul Simonei. Este scandalos din partea WADA (Agenția Mondială Anti-Doping)”, a mai spuss profesorul Jean-Claude Alvarez.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre