Simona Ionescu / Redactor Șef

Draconicul Kim Jong Un a început să plângă în timpul discursului. Imagini uluitoare

Draconicul Kim Jong Un a început să plângă în timpul discursului. Imagini uluitoare
Kim Jong Un a plâns în timp ce le cerea femeilor să aibă mai mulți copii la o conferință a mamelor din Pyongyang. Liderul coreean a spus că este de datoria lor să revigoreze rata de natalitate stagnantă a țării pentru a consolida puterea națională.

Transcrierea dezvăluie și faptul că liderul Kim Jong Un a afirmat că și că mamele ar trebui „biciuiască copiii” în timpul unui discurs care l-a făcut să plângă. Și le-a îndemnat pe femei să-și împingă copiii spre muncă silnică și armată.

Kim Jong Un a surprins lumea cu o manifestare neobișnuit de emoționantă în fața mamelor nord-coreene în acest weekend. Pe de altă parte, într-o descriere a discursului său, acesta a îndemnat, de asemenea, părinții să-și „biciuiască” copiii și să-i îndrume spre locuri de muncă în armată sau spre munci grele.

„Va fi cea mai mare plăcere pentru mame să-și vadă copiii crescând ca piloni ai țării”

„Cu sentimentele lor înnăscute de a-și biciui copiii cu lacrimi în ochi pentru a-i crește ca persoane cinstite, mamele nu ar trebui să aibă nicio ezitare în a-și pune copiii dragi să lucreze în posturi și locuri de muncă dificile și care necesită multă muncă. Va fi cea mai mare plăcere pentru mame să-și vadă copiii crescând ca piloni ai țării, în timp ce realizează în luptă și în viață cât de prețioase sunt partidul și sistemul nostru social”, susține liderul coreean.

„Cauza noastră de a construi o țară socialistă puternică poate fi grăbită mai repede”

Imaginile distribuite de mass-media de stat au arătat o sală plină de femei în haine viu colorate la cel de-al cincilea Congres Național al Mamelor din capitală, care a durat două zile. Kim a fost văzut copleșit de emoție în timp ce parcurgea un discurs elaborat care a făcut rareori referire la problemele sociale și demografice din regatul ermit.

Liderul coreean a plâns în fața femeilor. Sursă foto: Daily mail

„Oprirea declinului natalității și asigurarea unei bune îngrijiri și educații a copiilor sunt chestiuni pe care ar trebui să le rezolvăm împreună cu mamele noastre. Când toate mamele vor înțelege clar că este patriotism să dea naștere la mulți copii și să facă acest lucru în mod pozitiv, cauza noastră de a construi o țară socialistă puternică poate fi grăbită mai repede”, a mai spus Kim.

Și-a șters ochii cu batista

Într-o pledoarie emoțională aparent bine pusă la punct, liderul autoritar a fost văzut tamponându-și ochii cu o batistă în timp ce se adresa miilor de femei. „Prevenirea scăderii ratei natalității și o bună îngrijire a copiilor sunt toate îndatoririle noastre de gospodărie de care trebuie să ne ocupăm în timp ce lucrăm cu mamele”, a mai declarat Kim.

Mulți dintre cei prezenți în marea audiență au plâns în mod deschis alături de liderul lor. Imaginile publicate de mass-media de stat din Coreea de Nord au arătat, de asemenea, mulțimea adoratoare aplaudând și aclamându-l pe Kim în timp ce acesta saluta de la locul său, flancat de oficiali bărbați în costume și uniforme militare.

„Ne confruntăm cu o serie de sarcini sociale pe care mamele noastre ar trebui să se alăture pentru a le aborda”

Evenimentul, prima reuniune națională a mamelor din ultimii 11 ani, a fost organizat în contextul în care rata natalității în stat a scăzut. Ceea ce a stârnit, evident, îngrijorarea în rândul înalților oficiali ai Republicii Populare Democrate Coreene. Adresându-se audienței sub numele de „Dragi mame”, Kim le-a spus că „ne confruntăm cu o serie de sarcini sociale pe care mamele noastre ar trebui să se alăture pentru a le aborda”.

„Stopând scăderea ratei natalității”

„Aceste sarcini includ educarea copiilor lor astfel încât aceștia să ducă mai departe cu fermitate revoluția noastră, eliminarea practicilor ne-socialiste care au crescut recent, promovarea armoniei familiale și a unității sociale, stabilirea unui mod sănătos de viață culturală și morală, făcând ca virtuțile și trăsăturile comuniste de a se ajuta și de a se conduce unii pe alții să prevaleze asupra societății noastre, stopând scăderea ratei natalității și având grijă de copii și educându-i în mod eficient”, este ceea ce dorește liderul coreean.

Ultimul recensământ publicat de Coreea de Nord a fost în 2008, care a arătat că populația sa era de 24 de milioane de locuitori. În prezent, estimările sugerează că țara are 25,7 milioane de locuitori. Cu toate acestea, guvernul Coreei de Sud apreciază că rata de fertilitate din Nord a scăzut constant în ultimii 10 ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre